Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha schválila nájemní smlouvy. Rodiny s dětmi na ubytovnách dostanou městský byt

Hlavní město chce letos pronajmout městský byt 80 rodinám s dětmi, které žijí na ubytovnách. Nyní žije na ubytovnách na území Prahy 140 rodin. Řekl to radní Adam Zábranský (Piráti). Pražští radní v pondělí schválili nájemní smlouvy na byty pro 11 rodin z ubytoven. Loni město přestěhovalo z ubytoven 22 rodin. Celkově magistrát eviduje 550 rodin, které jsou v akutní bytové nouzi.

Cílem je podle Zábranského dosáhnout toho, aby žádné dítě v hlavním městě nebydlelo na ubytovně. „Prostředí na ubytovně není absolutně vhodné pro dítě," řekl.

V pondělí radní schválili nájemní smlouvy obecních bytů pro 11 rodin, které čítají 17 dospělých a 30 dětí. Rodiny budou nyní vyzvány, aby se dostavily na magistrát smlouvy podepsat. Poté se budou moci nastěhovat. Pro další desítku rodin vedení města schválí smlouvy na začátku března. Do konce roku by mělo být ubytováno zmíněných 80 rodin z ubytoven.

Magistrátní úředníci evidují celkem 836 žádostí o pronájem městského bytu, z toho je 408 rodin. Zábranský také řekl, že společně s radnicí Prahy 22 magistrát jedná s jedním z majitelů ubytovny na území městské částí, který ji zamýšlí prodat. Pokud by obě strany dosáhly dohody, město by ubytovnu přestavělo a vznikly by tam byty. Magistrát má přes 600 prázdných bytů, většina je však ve špatném stavu a musí se nejprve opravit. Další byty mají městské části.

Metropole se v posledních letech potýká s bytovou krizí a rostoucími cenami bydlení. Vedení města to chce řešit zrychleným povolováním staveb a dalšími opatřeními, jejichž součástí je i zastavení privatizací městských bytů. Ty by měly sloužit zejména sociálně slabším a pro město potřebným profesím, jako jsou zdravotníci či učitelé.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ubytovny, byty, rodina, Praha, ubytovna, nájem, Adam Zábranský, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha schválila nájemní smlouvy. Rodiny s dětmi na ubytovnách dostanou městský byt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.