Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Barrandovský i Karlův most čeká rekonstrukce. Oba toho mají hodně za sebou, říká primátor

Hned několik vyznaných pražských mostů čeká v dohledné době rekonstrukce. Práce začnou na Barrandovském mostě i historickém Karlově mostě, na jehož rekonstrukci bude dohlížet odborná komise.

„Opravy se budou týkat kamenů na klenbách, pilířích a zábradlích. Vzhledem k tomu, že se jedná o významnou historickou památku, vznikne také odborná komise, která na přípravy stavby dohlédne. Komise zasedne už do dvou měsíců,“ potvrdil primátor města Zdeněk Hřib.

Rekonstrukce se dočká také Barrandovský most, který tvoří rampy a dvě nosné konstrukce, z nichž každá je určena pro jeden směr jízdy. Samotný most byl vybudován mezi roky 1978 a 1988. Již v minulosti prošel most i jeho nájezdové a sjezdové rampy několika dílčími stavebními zásahy, které odstranily viditelné vady příslušenství. V roce 2020 by měly začít další opravy, které budou mít vliv na dopravní situaci.

„Barrandovský most v Praze funguje už od 80. let. Denně přes něj přejede přes 144 tisíc aut. Proto potřebuje naši péči, které se mu dříve nedostávalo,“ shrnul Zdeněk Hřib a dodal: „V červnu začneme sanací pilířů, od roku 2022 nás pak čeká rekonstrukce mostovky. Právě až v druhé fázi dojde k omezení provozu. Dobrou zprávou pro řidiče ale je, že ze čtyř pruhů v každém směru omezíme vždy jen jeden. Kompletní opravy skončí v roce 2025.“

Do letošních Vánoc by měla být také dostavěna Trojská lávka. Stavbu nové lávky pro chodce a cyklisty zahájil magistrát loni v listopadu. Stát bude 128 milionů korun. Přepravu na místě zajišťuje v současné době přívoz.

Ohodnoť článek

Foto praha.eu

Štítky Barrandovský most, Karlův most, rekonstrukce, Zdeněk Hřib, Praha, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barrandovský i Karlův most čeká rekonstrukce. Oba toho mají hodně za sebou, říká primátor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.