Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

VIDEO: Na Zbraslavi proběhla cvičná výstavba protipovodňových zábran

Hlavní město prověřilo na Zbraslavi připravenost na povodeň. Od sobotního odpoledne do neděle ráno proběhla výstavba mobilních prvků protipovodňové ochrany. Hrazení mělo délku přes 250 metrů. Na stavbě se podíleli pražští hasiči a členové Aktivních záloh Armády ČR.

Jednalo se o cvičení, které se koná každoročně a má za cíl prověřit připravenost na případnou povodeň. Akci organizoval magistrát hl. m. Prahy v součinnosti se Správou služeb hl. m. Prahy a složkami Integrovaného záchranného systému. 

Cvičná výstavba mobilních prvků protipovodňové ochrany hl. m. Prahy se uskutečnila v ulicích K Přehradám, U Loděnice a Žitavského. V ulici U Loděnice byla provedena čerpací zkouška na povodňovém čerpacím místě. Všechny úseky výstavby mobilního hrazení se stavěly najednou z důvodu urychlení cvičení s ohledem na dobu jeho konání v obydlené oblasti. Práce probíhaly od soboty 18:00 do neděle 6:00.

„Jak už jsem několikrát zdůraznil, protipovodňovou ochranu Prahy a jejích obyvatel bereme mimořádně vážně. Proto jsou nutná i pravidelná cvičení, jako je toto na Zbraslavi. Po záplavách z předchozích desetiletích musíme být na tuto hrozbu lépe připraveni,“ uvedl v tiskové zprávě primátor Prahy Bohuslav Svoboda.

Celková délka mobilního hrazení v této oblasti je 256,5 metru a výška 1,15 až 6,2 metru. Celkem čítá 989 kusů hradidel, 75 kusů slupic, 37 kusů podpěr a 172 stahovacích tyčí s celkovou hmotností téměř 30 tun.

Současně se cvičením se uskutečnila také cvičení na Operačním středisku Krizového štábu hl. m. Prahy, Operačním středisku Správy služeb hl. m. Prahy a operačních střediscích složek IZS. V rámci cvičení byl před  zahájením svolán Krizový štáb hl. m. Prahy..

Cvičení výstavby mobilních prvků protipovodňové ochrany hlavního města Prahy se konají pravidelně již od roku 2005.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky povodně, stavby, Zbraslav, HZS, aktivní zálohy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Zbraslavi proběhla cvičná výstavba protipovodňových zábran  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.