Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Návštěvníci pražské zoo mohou nově vidět gepardici Femi

V pražské zoo mohou nyní návštěvníci nově vidět gepardici Femi, která se nově přesunula z chovného zařízení do výběhu. Femi bývá nejaktivnější ráno. Gepardice se totiž v těchto chladnějších dnech nejraději vyhřívá na vyvýšenině uprostřed své expozice poblíž Pavilonu šelem a plazů. Tato expozice byla po rekonstrukci v tomto roce znovu zpřístupněna.

Devítiletá Femi se narodila ve vídeňské zoo v roce 2014 a o dva roky později dorazila do Zoo Praha. Po nějakém čase stráveném v zázemním výběhu ji mohou lidé pozorovat v expozici u Pavilonu šelem a plazů.

„Devítiletá vídeňská rodačka Femi obývala do minulého týdne chovné zázemí, ale teď ji mohou nově spatřit návštěvníci v expozici. Femi si teď ve výběhu zvyká a pokud to situace umožní, zvážíme v příštím roce její spojení se samci,“ říká v tiskové zprávě Pavel Brandl, kurátor savců Zoo Praha.

Gepardi mají štíhlé tělo, pružnou páteř, malou hlavu s typickou lyrovitou kresbou v obličeji, vysoké nohy a dlouhý ocas. Mezi tzv. „velkými kočkami“ jsou nezaměnitelní. 

Gepardi - již 90 let v pražské Zoo

Gepardi patří k tradičně chovaným druhům – pražskou zoo obývají letos přesně 90 let. „V roce 1972 se zde podařil jeden z prvních přirozených odchovů této šelmy v lidské péči na světě,“ říká v tiskové zprávě Filip Mašek, tiskový mluvčí Zoo. 

A právě odchov gepardů a jiných vzácných zvířat v pražské zoo si mohou návštěvníci připomenout při návštěvě podzimní fotografické výstavy Významné odchovy Zoo Praha na terase Vzdělávacího centra poblíž hlavního vchodu do zahrady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Štítky Zoo, Praha, gepard, Femi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci pražské zoo mohou nově vidět gepardici Femi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.