Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U Letenské pláně vzniká nové dopravní hřiště

U tramvajové smyčky Špejchar, u západního okraje Letenské pláně, vzniká nové dopravní hřiště. Spolupracuje na něm Praha 7 a Praha 6. První etapa projektu už je hotová a hřiště je v současné podobě přístupné veřejnosti.

V první etapě instalovali dopravní značky a ostatní značení.  Tyto úpravy, které zajišťuje Technická správa komunikací, probíhaly letos v září. V listopadu budou práce pokračovat a do prostoru hřiště doplní lavičky, piknikové stoly, cyklostojany či odpadkové koše.

Chceme na pomezí Prahy 7 a Prahy 6 vybudovat dostatečně kapacitní dopravní hřiště, které by naplňovalo současné potřeby pro zajištění dopravní výchovy školáků a zároveň sloužilo široké veřejnosti k trávení volného času a prohlubování znalostí pravidel silničního provozu u dětí,“ uvedl na webu městské části Jiří Knitl (Praha Sobě), radní Prahy 7.

„V dnešní hektické době považuji dopravní výchovu u dětí za velmi důležitou. Je naprosto přirozené, když si děti již v raném věku vštěpují základy bezpečného a správného chování na silnici,“ zmínila Mariana Čapková (Praha Sobě), místostarostka Prahy 6.

Zároveň probíhá příprava projektové dokumentace rozsáhlejších úprav celého prostoru, po jejichž realizaci bude hřiště moci sloužit k hodinám dopravní výchovy pro školáky z Prahy 7 i Prahy 6.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 7

Štítky doprava, hřiště, Letná, Praha 7, Praha 6

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Letenské pláně vzniká nové dopravní hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.