Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Pražském hradě otevřeli nové turistické centrum. Nahradilo směnárnu

Praha společně s organizací Prague City Tourism otevřela nové turistické informační centrum na Pražském hradě. Jedná se o první podobné zázemí přímo na nejnavštěvovanější památce v metropoli. Ta ročně přivítá až 1,4 milionu domácích i zahraničních návštěvníků.

Hlavní město Praha vnímá otevření své oficiální pobočky také jako symbolické započetí další spolupráce mezi hlavním městem a Pražským hradem. „Lidé budou mít další možnost dozvědět se více praktických i zajímavých faktů o metropoli, zároveň se právě startuje další spolupráce mezi dvěma veličinami, pražskou radnicí a Pražským hradem,” uvedl v tiskové zprávě pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). 

Otevření centra vnímá pozitivně i náměstek pro kulturu a cestovní ruch Jiří Pospíšil (TOP09). „Vnímám to velmi symbolicky jako novou éru spojenou se změnou na postu hlavy státu. Navíc společným cílem je prezentovat metropoli jako evropské město na úrovni s kvalitními službami, které mohou turisté v novém turistickém centru bezpochyby očekávat,” komentoval Pospíšil.

Nové informační centrum nabídne návštěvníkům nejen praktické informace o metropoli, ale také městskou kartu Prague Visitor Pass nebo možnost nákupu suvenýrů.

Turistické centrum se nachází v přízemí historické hradní budovy, kde dřívě sídlila směnárna.

Turisté se odsud mohou vypravit rovnou do Katedrály svatého Víta, která se tyčí uprostřed nádvoří,” sdělil v tiskové zprávě Jan Wolf z Prague City Tourism.

Novinkou budou pravidelné vycházky po pražských pámátkách a možnost koupě turistické karty Prague Visitor Pass.

Pražský hrad dlouhodobě patří k nejnavštěvovanějším a nejoblíbenějším památkám metropole, kterou ročně navštíví až 1,4 milionu návštěvníků. Odhady však ukazují, že areálem hradu projde až 3,7 milionů osob během celého roku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 1

Štítky Pražský hrad, turistika, Prague City tourism, informace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pražském hradě otevřeli nové turistické centrum. Nahradilo směnárnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.