Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zemřel jeden z nejstarších pražských hasičů, sloužil přes čtyřicet let

Ve věku 88 let zemřel Pavel Rubeš, jeden z nejstarších pražských profesionálních hasičů. Sloužil 43 let a většinu času strávil na stanici v Holešovicích. Rád sbíral hasičské předměty, exponáty pak věnoval stanici.

Pavel Rubeš se k hasičům dostal už ve svých 17 letech v roce 1952 v rámci základní vojenské služby. U práce profesionálního hasiče pak vydržel 43 let. Většinu té doby působil na stanici v Holešovicích, kterou tak viděl v původní podobě až do minulého roku, kdy ji kompletně rekonstruovali.

„Jeho kolegové, kteří s ním sloužili na stanici vzpomínali, že když se v Holešovicích rušil nějaký sklad, on byl jediný kdo se snažil zachránit nějaké historické věci, které chtěli ostatní vyhodit,“ zmínil ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hasičcké artefakty sbíral celý život a v prosinci 2021 své exponáty věnoval právě holešovické stanici. „Sbírku každý den vidí jeho kolegové při příchodu do práce,“ dodal Kavka.
Rodina, přátelé a kolegové se s Pavlem Rubešem rozloučí v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve středu 27. září ve dvě hodiny odpoledne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha

Štítky hasiči, smrt, sbírka, exponáty, Holešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel jeden z nejstarších pražských hasičů, sloužil přes čtyřicet let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.