Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V osmačtyřiceti letech zemřel nejúspěšnější český žokej Filip Minařík

Nejúspěšnější žokej české historie Filip Minařík v 48 letech zemřel. Čtyřnásobný německý šampion do vážného zranění v roce 2020, po němž byl několik týdnů v kómatu, vyhrál 1769 dostihů. O jeho úmrtí dnes informovaly web jezdci.cz i specializované portály v Německu, kde Minařík převážně jezdil. Minařík byl rodákem z Prahy.

Podle serveru galopponline.de trpěl Minařík těžkými depresemi a spáchal sebevraždu. „Tak tvrdě jsme bojovali, ale nakonec boj se stále silnější depresí prohráli. Potřebujeme čas, abychom si uvědomili a zpracovali to, co se stalo," řekla manželka zesnulého žokeje Katja.

„Český dostihový sport se probudil do černého dne. Nejúspěšnější žokej tuzemské historie Filip Minařík v pondělí odešel ve věku 48 let. Ještě minulý víkend se jako divák zúčastnil podzimního mítinku v Baden Badenu," napsal server jezdci.cz.

Rodák z pražského Radotína šel od dětství ve stopách svého otce a šampiona československých žokejů Ferdinanda Minaříka. První dostih vyhrál v dubnu 1991 ve Velké Chuchli a poslední v červnu 2020 v Hannoveru.

O měsíc později v Mannheimu si Minařík při těžkém pádu poranil hlavu a zlomil nohu a byl v kómatu. Jeho přátelé tehdy uspořádali sbírku na pokrytí nákladů léčby. S vypětím sil se tehdy vrátil do života, pomáhala mu zejména manželka Katja. Měli dceru Finju.

V Německu žil Minařík druhou polovinu života. Prosadil se nejen v Evropě, ale i v Japonsku. Minimálně jednou zvítězil na 63 závodištích v jedenácti zemích světa.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Filip Minařík

Štítky úmrtí, žokej, Filip Minařík, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V osmačtyřiceti letech zemřel nejúspěšnější český žokej Filip Minařík  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.