Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

VIDEO: Pes uvízl na parapetu ve čtvrtém patře, zachránili ho hasiči

Netradiční výjezd k chlupatému tvoru v nesnázích mají za sebou pražští hasiči. Z parapetu obytného domu ve Vršovicích sundávali psa, který se tam dostal zřejmě otevřeným oknem. Zásah trval několik minut a za chvíli byl pes opět v péči majitele.

Bílého psa v nebezpečné situaci si všiml kolemjdoucí a okamžitě volal pomoc. Telefonát na operační středisko hasičů hlavního města přišel po půl šesté a jednotka z centrální hasičské stanice okamžitě vyrazila. Pes byl vysoko ve čtvrtém patře obytného domu v ulici Vršovická a snažil se držet rovnováhu na úzkém parapetu.

„Po příjezdu jednotky na místo události byl ustaven automobilový žebřík. Záchrana trvala asi 4 minuty, od příjezdu jednotky na místo až po záchranu psa,“ uvedl pro redakci Pražské Drbny mluvčí pražských hasičů Daniel Fík. Za dalších pár minut už byl hafan u svého majitele

Podle Fíka se pes na parapet zřejmě dostal přes otevřené okno.

Pražští hasiči vyjeli ke zvířatům v ohrožení za minulý půl rok několikrát. „Jedná se především o záchranu ptactva ze sítí, koček ze světlíků, ze střech nebo z okapů. Dne 26. června jsme dokonce zachránili psa, který spadl do tři metry hluboké šachty,“ sdělil Fík.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči Praha

Štítky hasiči, pes, parapet, záchrana, Praha 10, okno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pes uvízl na parapetu ve čtvrtém patře, zachránili ho hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.