Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiči z celé republiky se rozloučí s mladým kolegou, který zemřel cestou k požáru

Hasiči z celé České republiky uctí ve středu 26. července památku mladého hasiče, který zemřel při výkonu služby cestou k požáru. Vlajky na budovách Hasičského záchranného sboru České republiky byly staženy na půl žerdi a hasiči v den pohřbu Zdeňka Hejduka shromáždí technika před stanice a uctí jeho památku minutou ticha.

Život mladého hasiče vyhasl při cestě k požáru

Život kolínského hasiče vyhasl během dopravní nehody, která se stala při cestě posádka hasičů k požáru hospodářského stavení. Řidič hasičského vozu s cisternou naplněnou vodou havaroval. Cisterna se převrátila na bok a celá posádka hasičů zůstala zaklíněná uvnitř vozu. Jeden z hasičů, Zdeněk Hejduk, na místě svým zraněním podlehl, další tři jeho kolegové vyvázli z nehody zranění.

„K uctění památky zesnulého hasiče jednotky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje, který zemřel při výkonu služby dne 19. července 2023, byly na všech budovách Hasičského záchranného sboru České republiky staženy vlajky na půl žerdi,“ popsali středočeští hasiči na svém webu.

Cesta k požáru se proměnila v tragédii. Zemřel mladý hasič

V noci na dnešek se stalo neštěstí, při kterém vyhasl život mladého hasiče. Posádka hasičů mířila k požáru hospodářského stavení, cesta se však změnila v tragédii. Řidič hasičského vozu s cisternou naplněnou vodou havaroval. Cisterna se...

Hasiči vyjedou s technikou před stanice a uctí památku kolegy

„V den pohřbu našeho milovaného kolegy, který se uskuteční dne 26. července 2023, se shromáždí technika Hasičského záchranného sboru České republiky se zapnutými výstražnými světelnými zařízeními bez zvukového signálu před stanice a hasiči v zásahovém stejnokroji uctí památku zesnulého kolegy minutou ticha,“ popsali hasiči.

Pieta začne úderem jedné hodiny odpolední a bude trvat jednu minutu. „Vyjedeme s hasičskou technikou před stanice a uctíme památku našeho tragicky zesnulého kolegy a kamaráda podpraporčíka Zdeňka Hejduka minutou ticha,“ uvedl ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Zdeňka Hejduka

Štítky hasiči, pieta, úmrtí, Zdeněk Hejduk, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z celé republiky se rozloučí s mladým kolegou, který zemřel cestou k požáru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.