Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na pražská koupaliště přišly o horkém víkendu tisíce lidí

Pražská koupaliště hlásí na konci horkého víkendu letošní rekordní návštěvnost, vydaly se na ně tisícovky lidí. Oproti uplynulým víkendům byla vyšší návštěvnost, a to zejména v sobotu. V anketě to sdělili oslovení provozovatelé. Kvalita vody v přírodních koupalištích je podle dosavadních měření hygieny většinou dobrá, jen biotop na Lhotce hygienici uzavřeli kvůli výskytu vyrážky.

Na některých místech v Praze bylo i přes 38 stupňů

Česko v sobotu zažilo dosud nejteplejší den letošního roku. Na několika místech bylo nad 38 stupňů Celsia, nejtepleji v Plzni-Bolevci a Řeži u Prahy, shodně 38,6 stupně. Neděle byl na teplotní rekordy výrazně chudší, když padl jediný, a sice 32,4 stupňů Celsia na stanici Luká na Olomoucku. Víc než 70 míst zaznamenalo tropickou noc.

„O víkendu chodilo hodně lidí. Tento víkend a minulá neděle patřily k nejteplejším a na návštěvnosti to bylo znát. V sobotu přišlo o něco více lidí než v neděli," řekl Petr Šimánek, provozní manažer koupaliště Petynka ve Střešovicích. Areál za víkend navštívilo 4000 lidí. „Kapacitu máme 1600 lidí, takže zájem byl vyšší, než jakou máme kapacitu," dodal Šimánek.

Zvýšený počet zájemců hlásí rovněž koupaliště na Pražačce, které provozuje přes svou příspěvkovou organizaci radnice Prahy 3. „Zájem lidí byl velký. Celkově je červenec oproti červnu v návštěvnosti nadprůměrný," řekl ředitel areálu Pražačka Václav Bartásek.

Kam v Praze k vodě? Podívejte se na velký přehled koupališť

Lehnout si na trávu s knížkou v ruce a pak skočit do vody… Tropické teploty v Praze lákají ke koupání. Místní mají na výběr z mnoha koupališť, biotopů a rybníků, ale i venkovních bazénů v aquaparcích. Připravili jsme si pro vás velký přehled...

Voda v pražských přírodních koupalištích je podle hygieny dobrá

Větší množství lidí dorazilo také na ostatní koupaliště. Dvojnásobný počet oproti minulým víkendům zaznamenali na koupališti u rybníku Šeberák v Kunraticích. Kvůli vysokým teplotám se naopak snížil počet zákazníků v přilehlé restauraci. „U vody bylo lidí více, v restauraci jich naopak o něco ubylo," řekl jeden ze zaměstnanců.

Řada provozovatelů z důvodu vyšších nákladů zvýšila meziročně ceny vstupného zhruba o 20 procent. To je případ například bazénu v Podolí, který z důvodu zdražení plynu, elektrické energie a vody letos musel podle ředitele Jana Bezděka zdražit asi o 17 procent a dospělí nyní zaplatí za celodenní vstup 280 korun. Zdražovalo se také na Petynce.

Voda v pražských přírodních koupalištích je podle dosavadních měření pražské hygienické stanice dobrá, nanejvýš je zakalená, ale bez zdravotních rizik. Výjimkou je biotopové koupaliště na Lhotce, kde je od konce června koupání zakázáno z důvodu výskytu onemocnění cerkáriová dermatitida, které se projevuje vyrážkou. Je způsobeno larvami ptačích motolic, které přenáší vodní plži. Ty v posledních dnech odstraňují potápěči.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pexels.com

Štítky počasí, zábava, koupaliště, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na pražská koupaliště přišly o horkém víkendu tisíce lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.