Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Před VŠE vyjádřily podporu Ševčíkovi desítky lidí, promluvil i pravomocně odsouzený politik Skála nebo herec Vyskočil

Před areálem Vysoké školy ekonomické na Žižkově se dnes sešly desítky lidí, aby projevily podporu Miroslavu Ševčíkovi. O jeho odvolání kvůli účasti na březnové demonstraci právě dnes jedná akademický senát.

Asi dvě stovky příznivců se sešly před jednou hodinou na náměstí Winstona Churchilla na Žižkově, kde sídlí i Národohospodářská fakulta, kterou Ševčík jako děkan vede. O jeho odvolání z této funkce dnes rozhodují členové akademického senátu VŠE.

Některým zástupcům školy se nelíbí, že se Ševčík zúčastnil březnové demosntrace na Václavském náměstí, která skončila potyčkou s policií. Podle vyjádření ale Ševčík šel jen kolem a chtěl se zastat muže, kterého policisté napadli. Na videích z akce je ale zachycen ještě dříve, než k incidentu u Národního muzea došlo.

Na dnešní akci dohlíželi čtyři policisté v uniformách a několik členů antikonfliktního týmu. Asi čtyři lidé si donesli podomácku vyrobené transparenty, další měli vlajky organizace D.O.S.T. Program u sochy Winstona Churchilla zahájil písničkář Pepa Nos, poté si vzal slovo Petr Štěpánek, místopředseda hnutí Trikolora. 

„Žijeme v totalitě, která nám tvrdí, že je tu svoboda, že my jsme se asi zbláznili, protože to, čemu věříme, co říkáme, co si myslíme, jsou dezinformace,“ prohlásila pak Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory. 

Štěpánek si pak ještě postěžoval na malou svobodu slovat a informování médií o březnové demonstraci. 

Ve stejném duchu pokračovala celá akce. Podle účastníků Ševčík gentleman, kterému má rektor školy Petr Dvořák spíš zatleskat. Na Ševčíkovu stranu se postavil i Karel Kočí, muž, kterého během demonstrace údajně napadli policsté a Ševčík mu přišel na pomoc. 

Později se projevy týkaly spíš kritiky současné vlády. „Ideologii ať si dávají někde jinde. A pokud ji neumí, tak jim řeknu, prosím vás, zrušte si ta ministerstva,“ řekla Penelope Cimprichová z politického hnutí Švýcarská demokrace. 

Ve stejném duchu se vyjádřil i herec Ivan Vyskočil. „Že tu není svoboda slova, to není pravda. Můžete přece klidně a bez zábran říkat všechno co říká pan Fiala a Rakušan,“ prohlásil Vyskočil.

Mikrofon si mimo jiné vzali i organizátor protivládních demonstrací Jiří Havel nebo politik Josef Skála, které soud nedávno uznal vinným z popírání válečného zločinu v Katyni.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky demonstrace, VŠE, Ševčík, odvolání, děkan, rektor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork Píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, dnes speciálně pro děkana Ševčíka se sedmi statečnými na VŠE píseň Dál se háže kamením:,,Kříže se nemění jen příjmení a jména. Když létá kamení a kolem huby pěna. Potom se omluvime, pomníky postavíme a kyticí ozdobíme". Citát mužíka s pseudonymem rotschild 1763:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům...až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...- euro, kryplomēny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, vše směřuje k válkám, válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, žvanily, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné'mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jako soudruh dvořák nebo Ursula vizprojev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly, generál Hynek Blaško Trampoty EU a První výročí vzniku války na Ukrajině, gen Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, Prof John J Mearsheimer universityChicago naYT Matěj Gottwald čtitulky. Knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, seriál Devadesátky včetně dokumentu, filmy Dny zrady, Noc rozhodnutí, Schindlerův seznam, Smrt krásných srnců,Musíme si pomáhat,Wintonovy děti,Rozrušená země,Toman,Ucho, Vážení přátelé ano,Bony a klid,Báječná léta pod psa,Pupendo,Kolja,Akumulátor1,2, Hlava22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu, Lidi co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku, Kmotr, Sicilský klan, Někdo to rád horké, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, nové totalitě zelenismu, migrantismu, globalismu, jutuberismu, duhysmu s novými kazateli LGBTQ zž od školek. Přijďte ke všem volbám říct mafii adost !

Středa, 28. června 2023, 04:36Odpovědět

Pavel Háse

Že si ten Churchill neuplivl...

Úterý, 27. června 2023, 20:14Odpovědět

Jordan Novák

Lůza má v čele Ševčíka! Švábi proruský!

Pondělí, 26. června 2023, 22:47Odpovědět

VIDEO: Před VŠE vyjádřily podporu Ševčíkovi desítky lidí, promluvil i pravomocně odsouzený politik Skála nebo herec Vyskočil  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.