Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výstraha proti požárům platí ode dneška pro většinu Česka

Meteorologové kvůli suchu rozšířili území, kde do odvolání bude platit výstraha na nebezpečí požárů. Zatím se varování týkalo severozápadních a části středních Čech včetně Prahy, od pondělního rána se rozšíří na většinu území Čech s výjimkou jihu a severovýchodu. Kvůli výstraze už pražský magistrát a Středočeský kraj vyhlásily od pátečního poledne zákaz rozdělávání ohňů a kouření v lesích, parcích a dalších rizikových místech, kde hrozí vznik požáru.

Výstraha se po dnešním rozšíření dotkne celého Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Středočeského kraje a Prahy a některých regionů Libereckého, Pardubického a Královéhradeckého kraje. V těchto oblastech nečekají meteorologové v nejbližších dnech déšť ani přeháňky, výstraha proto platí zatím až do odvolání. Občasné srážky či ojedinělé bouřky by mohly dorazit zřejmě až o víkendu, vyplývá z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pozor na nedopalky

Lidé by se podle meteorologů měli v oblastech, v nichž platí výstraha, vyvarovat jakýchkoliv aktivit, které by mohly být příčinou požáru. Ve volné přírodě by neměli rozdělávat oheň, vypalovat trávu, odhazovat cigaretové nedopalky nebo používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Současně by měli dodržovat místní vyhlášky a zákazy, které v případech sucha a nebezpečí vzniku požárů mohou být vydány.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, požár, hasiči, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstraha proti požárům platí ode dneška pro většinu Česka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.