Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyhrajte vstupenky na velkolepé Valdštejnské slavnosti ve Frýdlantu

PR článek

Třetí květnový víkend, tedy od 19. do 21. května 2023, proběhnou ve Frýdlantu v Libereckém kraji nezapomenutelné Valdštejnské slavnosti. Nabízejí návštěvníkům dva druhy zábavy. V pátek civilní koncerty kapel, v čele se slovenskou legendární skupinou No Name, o víkendu program v ryze historickém duchu. Těšit se můžete na historické osobnosti v nádherných kostýmech, vojenské ležení v parku, dobovou hudbu, alchymistickou dílnu, řemeslný jarmark se skvělým občerstvením, historické bitvy, ohňový průvod, divadlo, hudbu, dětský program nebo ohňostroj. A jeden z vás teď může navíc na tyhle skvělé Valdštejnské slavnosti ve Frýdlantu vyhrát dvě třídenní vstupenky! Stačí číst dál a odpovědět správně na soutěžní otázku.

Valdštejnské slavnosti se ve Frýdlantu konají každý lichý rok, v roce 2021 však jejich uspořádání zabránila vládní opatření, přijatá v souvislosti s pandemií nemoci Covid-19. Letos snad nic podobného nehrozí, takže si směle naplánujte, že od 19. do 21. května musíte určitě navštívit severočeský Frýdlant a jeho nezapomenutelné Valdštejnské slavnosti, největší slavnosti konané na počest vévody a vojevůdce Albrechta z Valdštejna v České republice.

Slavnosti toho nabízejí opravdu mnoho na řadě míst Frýdlantu. „Hlavní část programu se uskuteční na náměstí T. G. Masaryka před historickou radnicí, kde je také jediná placená zóna. Už v pátek tu chystáme sérii koncertů, největší hvězdou dne bude slovenská kapela No Name. V sobotu a v neděli, kdy se město převleče do historických kulis z doby třicetileté války, pak na náměstí budou k vidění různá hudební, taneční, divadelní či jiná vystoupení. Právě sem také dorazí v sobotu dopoledne vévoda Albrecht z Valdštejna s chotí Isabellou Kateřinou z Harrachu a svou družinou a projde tudy vojsko směrem na bitvu. A večer na náměstí dorazí od zámku pochodňový průvod a nad návštěvníky se rozzáří tradiční ohňostroj,“ říká za organizátory vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová. Samozřejmostí jsou na náměstí už od pátku dobové stánky plné dobrého jídla a pití, řemeslných výrobků a ukázek starých řemesel. A na nádvoří radnice bude v sobotu i neděli připraven pro rodiče s malými dětmi dětský program s klidovou zónou a například možností vyfotit se s vévodkyní.

Návštěvníci by během slavností neměli minout ani další místa s programem. „V městském muzeu Špítálek chystáme letošní novinku, alchymistickou a řemeslnou dílnu. V městské parku budou mít vojáci rozbité své ležení, bude v něm opět lazaret a lazebna přístupné veřejnosti, kousek od parku si mohou děti před kostelem Nalezení sv. Kříže zařádit na historickém kolotoči nebo si užít kuličkovou dráhu či historickou střelnici, uvnitř kostela budou probíhat komentované prohlídky a v neděli dopoledne tu farář odslouží slavnostní mši. V objektu čp. 46 pak bude k vidění nádherná výstava dětských prací na téma zámecké zahrady a zapojí se i hrad a zámek Frýdlant. Tam bude připraven sobotní dopolední a večerní program, kterého se zúčastní i vévoda Albrecht z Valdštejna,“ vypočítává starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

A co byste rozhodně neměli minout a opomenout? Historickou bitvu nad Frýdlantem, která se rozhoří v sobotu od 16:00 a v neděli od 14:00 hodin. Vstupné se platí opravdu jen do placené zóny na náměstí a v radnici, na zbytek programu se můžete podívat zdarma.

Soutěž byla ukončena, vylosovaného výherce vyrozumíme na jím zadaný kontakt. Vstupenky si bude moci vyzvednout přímo u vstupu na akci, na podrobnostech se domluvíme.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Valdštejnské slavnosti

Štítky valdštejnské slavnosti, frýdlant, slavnosti, vstupenky, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhrajte vstupenky na velkolepé Valdštejnské slavnosti ve Frýdlantu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.