Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ševčík neví, zda rezignuje. Chce víc času na rozmyšlenou

Děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE) Miroslav Ševčík dnes požádal rektora Petra Dvořáka o více času na rozhodnutí, zda rezignuje. Uvedl, že požádal o „přiměřenou dobu na rozmyšlenou“. Část zaměstnanců, s nimiž chce o situaci mluvit, je na jarních prázdninách, sdělil dnes Ševčík. Rektor VŠE vyzval Ševčíka k rezignaci v pondělí, děkan podle něj dlouhodobě poškozuje dobré jméno a zájmy školy.

Ševčík požádal o „přiměřenou dobu na rozmyšlenou“

Ševčík následně novinářům řekl, že rezignaci zváží a že dnes oznámí, jak se rozhodl. O situaci od rána jedná vedení VŠE, které svolal rektor.

„Požádal jsem o přiměřenou dobu na rozmyšlenou. Část zaměstnanců je na jarních prázdninách a chtěl bych to s nimi projednat," napsal Ševčík v SMS zprávě. Jarní prázdniny končí o tomto víkendu.

Ekonom a politik Ševčík, který je expertem hnutí Trikolora, se podle serveru Forum 24 v sobotu zapojil do protivládní demonstrace a následného pokusu odstranit ukrajinskou vlajku z Národního muzea. Univerzita se v neděli od Ševčíkova vystupování na demonstraci distancovala a uvedla, že chování děkana je „za hranou“ dlouhodobě.

Rektor VŠE vyzval Ševčíka k rezignaci. Ten to podle svých slov zváží

Rektor Vysoké školy ekonomické (VŠE) Petr Dvořák dnes vyzval Miroslava Ševčíka k odstoupení z funkce děkana Národohospodářské fakulty VŠE. Podle Dvořáka Ševčík svým chováním poškozuje zájmy univerzity. Ševčík novinářům po setkání s rektorem řekl,...

Demonstranti chtěli strhnout ukrajinskou vlajku z Národního muzea

Po skončení protivládní demonstrace na Václavském náměstí v Praze se část účastníků přesunula k budově Národního muzea, kde žádali sundání vyvěšené ukrajinské vlajky. Policie je vyzvala k odchodu a následně 18 z nich pro neuposlechnutí výzvy...

Ševčík tvrdí, že pouze doprovázel muže zbitého policií

Ševčík však tvrdí, že na demonstraci nevystupoval. Údajně pouze doprovázel muže zbitého policií, a výtky vedení VŠE proto nechápe. „Prohlašuji, že jsem nechtěl jakkoli vstoupit do budovy Národního muzea ani strhávat jakékoli vlajky vyvěšené na ní," uvedl už dříve děkan.

Rektor VŠE přesto vyzval Ševčíka k odstoupení z funkce děkana národohospodářské fakulty. Se Ševčíkem se domluvil na tom, že děkan rozhodnutí o rezignaci oznámí do dneška. Ševčík novinářům řekl, že podání rezignace zváží.

Zákon za určitých situací umožňuje rektorovi děkana odvolat z vlastního podnětu, avšak pouze po předchozím vyjádření akademického senátu fakulty a se souhlasem akademického senátu vysoké školy. Vztahuje se to na situace, kdy děkan závažným způsobem neplní své povinnosti nebo závažným způsobem poškozuje zájem vysoké školy nebo fakulty. Většina studentských členů akademického senátu VŠE v pondělí vyzvala Ševčíka k odstoupení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dárek pro Putina

Štítky škola, rezignace, demonstrace, Ševčík, VŠE, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ševčík neví, zda rezignuje. Chce víc času na rozmyšlenou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.