Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Začíná dražba paláce, který nikdo nechce. Broadway jde opět do dražby, stojí miliardu

Dnes v poledne začne další pokus o prodej pražského Paláce Broadway v elektronické aukci. Vyvolávací cena paláce je 990 milionů korun, zájemci mohou přihazovat po 200 tisících korunách. Výsledek aukce by měl být znám ve středu v poledne. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se pokouší palác prodat počtvrté, v předchozích aukcích žádný zájemce ani jednou nepřihodil.

Majetkový úřad nabízí Palác Broadway bez úspěchu od září 2021

Prodej Paláce Broadway by se mohl stát největším prodejem v historii ÚZSVM. Dosud nejvyšší částku 790 milionů korun získal stát z prodeje areálu na náměstí Republiky v Praze a prodejem pražského areálu U Půjčovny, který se po 100 příhozech prodal za 355,1 milionu korun.

Majetkový úřad nabízel Palác Broadway v aukci v září 2021, loni v březnu a loni v srpnu. Jeden zájemce pokaždé složil požadovanou kauci, dražby se ale následně nezúčastnil. Při předchozím pokusu loni v srpnu byla vyvolávací cena 1,05 miliardy korun. Čtvrtá aukce se měla původně konat v únoru, kvůli administrativní chybě se ale neuskutečnila.

Zájem nemají státní instituce ani soukromníci

ÚZSVM v souladu se zákonem nabídl objekt poté, co ho převzal, nejprve jiným státním institucím. Žádná z nich ale o něj neprojevila zájem. Proto úřad hledá nového vlastníka prostřednictvím elektronické aukce.

Funkcionalistická stavba architektů Bohumíra Kozáka a Antonína Černého z 30. let minulého století je mezi ulicemi Celetná a Na Příkopě nedaleko náměstí Republiky. Budova je tvořena třemi propojenými trakty. Patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy. Nejprve sloužila pro potřeby italských pojišťoven a v části komplexu se nacházely byty. Po roce 1980 byla budova upravena k administrativním účelům. V suterénu budovy bylo v roce 1938 otevřeno kino s tehdy nejmodernějším projekčním a zvukovým zařízením. V současnosti prostory funkcionalistického paláce využívá Divadlo Broadway.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky reality, Palác Brodway, dražba, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná dražba paláce, který nikdo nechce. Broadway jde opět do dražby, stojí miliardu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.