Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: V centru Prahy proběhla demonstrace Česko proti bídě

, aktualizováno 11. března 2023, 14:44

Na Václavském náměstí v Praze dnes odpoledne proběhla protivládní demonstrace s názvem Česko proti bídě, kterou svolala politická strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Na místo konání dorazily tisíce odpůrců vlády. Strana PRO už začátkem letošního února odeslala vládě dopis s požadavky, které se týkají svobody slova, zahraniční a bezpečnostní politiky či situace v oblasti energetiky. Mezi řečníky jsou dezinformátoři.

Demonstrace se účastnily tisíce lidí z celé České republiky

Na dnešní demonstraci dorazily tisíce lidí z celé České republiky. Podle informací na webu Česko proti bídě dorazili lidé auty, vlaky, ale také hromadně autobusy, které vyrážely například z Brna, Hradce Králové, Karlových Varů, Olomouce, Ostravy, Ústí nad Labem nebo Zlína, ale také z menších měst jako například z Prostějova, Znojma, Žatce, Vrchlabí, Ústí nad Orlicí nebo Kroměříže, Náchoda, Dobříše a Chebu.

O bezpečnost na demonstraci se starali policisté. „Na opatřeních se boudou podílet policisté z pořádkové, dopravní, ale i kriminální služby. Samozřejmě nebudou chybět ani členové antikonfliktního týmu, jejichž úkolem bude předcházet případným konfliktům,“ napsali před akcí policisté na Twitteru.

Mezi vystupujícími mluvčími byli i dezinformátoři

Program dnešní protivládní demonstrace byl rozdělen do čtyř tematických bloků. Mezi řečníky byli například Tomáš Nielsen, který v roce 2021 varoval všechny ředitele škol, že na ně podá trestní oznámení, pokud budou dodržovat vládní nařízení proti koronaviru, Petr Vacek, krajský lídr strany Koruna česká monarchistická za Prahu, Jindřich Rajchl, právník a bývalý člen hnutí Trikolora, který v pořadu Kecy a politika vyzýval k výměně vlády i za cenu stávek a revoluce tvrdě v něm hájil ruské zájmy.

„Dnes jsme se přišli shromáždit, abychom se téhle bídě postavili. Aby nám už nikdy nevládli vysílači signálů, pletačky svetrů, majitelky kabelkových tanků nebo hráči vojenských simulací na mobilních telefonech. Aby už nikdy nevládly v téhle zemi zájmy nadnárodních korporací, ale aby nám vládla vláda, která bude mít na prvním místě zájmy občanů České republiky," řekl Jindřich Rajchl.

Mezi hosty byla i senátorka, advokátka, aktivistka a dezinformátorka Jana Zwyrtek Hamplová, která loni v prosinci šířila dezinformace o tom, že ČEZ odpojuje elektroměry lidem, kteří nezvládají platit zvýšené zálohy za energie, později šířila dezinformace o tom, že za rozšířením tuberkulózy v Česku stojí výcvik ukrajinských vojáků ve vojenském újezdu Libavá.

Dalším řečníkem byl například epidemiolog Jiří Beran, který v roce 2021 obdržel od Českého klubu skeptiků Sisyfos anticenu Bludný balvan v mimořádné covidové kategorii jednotlivců za rok 2020 a to za „obohacení epidemiologie a medicíny založené na důkazech o nástroje založené na vnuknutí.“

Mluvil i Daniel Sterzik, který pod pseudonymem „Vidlákovy kydy“ šířil dezinformace o tom, že zaměstnanci ČEZu dostávají mimořádnou prémii 60 tisíc korun jako odměnu za psychicky náročnou práci, kterou bylo podle Sterzika odpojování domácností od sítě kvůli neplacení za energie. K demonstrantům promluvil i Matěj Gregor, předseda spolku Odchod, jehož cílem je odchod České republiky z Evropské unie.

Jeden z účastníků s megafonem v davu vyzýval k tomu, aby lidé po demonstraci odstranili z fasády Národního muzea ukrajinskou vlajku.

Strana lidem slibuje zlevnit energie a bránit lidské svobody

O setkání odpůrců vlády informovali už v únoru na tiskové konferenci představitelé politického uskupení Právo Respekt Odbornost v čele s bývalým členem Trikolory právníkem Jindřichem Rajchlem.

Strana lidem slibuje zlevnit energie, obnovit důvěru v právo a bránit lidské svobody. Podle Rajchla nemůžou za chudnutí Česka bývalý premiér Andrej Babiš (ANO), ruský prezident Vladimir Putin či covid-19, ale energetická politika Evropské unie, kterou Rajchl označuje za sebedestruktivní.

Strana zaslala vládě dopis, ve kterém ji vyzvala, aby zamezila provozovatelům sociálních sítí v omezování svobody slova nebo aby zavedla zákonnou povinnost médií poskytovat objektivní a vyvážené informace.

Kabinet by měl podle představ PRO získat stoprocentní kontrolu nad firmou ČEZ, ve které nyní drží zhruba 70 procent akcií. Strana chce, aby vláda ukončila dodávky vojenského materiálu Ukrajině a uspořádala mírovou konferenci v Česku.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky demonstrace, vláda, ekonomika, Česko proti bídě, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Vládnoucí mafie ví že není schopná práce a vyhrát něco bez manipulací a machinací. Zoufale kroutí fakty jako její chapadla mafiánské chobotnice z roku 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo,zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu,Příběh Kmotra-Mrázek-agent StB z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi,Gangster ka,Sametoví vrazí,Ivánku kamaráde můžeš mluvit,Někdo to rád horké,vše o mafii která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů,loutek,komediantů,válečných trpaslíků,kudlanek, trubců,viz písně Karel Kryl Demokracie,Za prachy.Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado.Mám jednu ruku dlouhou,Nájem zvedej,Sami,Klus Pánubohu do oken,Nightwork Píseň pro obyvatele města Prahy,Pokáč Sexuální násilí,ABJ a virtuálky jako Zdálky zblízka. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té mafie. Zde článek generál Hynek Blaško První výročí vzniku války na Ukrajině a Trampoty EU, o eu Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky s ukázkou začerněných smluv ursuly...

Úterý, 14. března 2023, 15:56Odpovědět

René Skalský

Autor článku se staví do role objektivního novináře, ale tomu jistě nevěří ani on. Naopak, zvolený slovník a zcela jednostranný pohled jej usvědčují z toho, že patří do početné skupiny prodejných pisálků.

Sobota, 11. března 2023, 16:02Odpovědět

Vladimír Čapek

Dezinformátor je především autor tohoto komentáře.

Sobota, 11. března 2023, 15:00Odpovědět

Petra Bradbury

Odhad počtu lidí by nebyl?

Sobota, 11. března 2023, 14:53Odpovědět

Libor Burian

O eu Minúta pravdy Milana Uhríka, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch české titulky, film Už je zase tady'o nesmrtelnosti'mafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám prostřednictvím bílých koňů, loutek, komediantů, válečných trpaslíků, kudlanek, trubců neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Od rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy. Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado. Mám jednu ruku dlouhou, Nájem zvedej, Sami, Klus Pánubohu do oken, Nightwork Píseň pro obyvatele města Prahy, Pokáč Sexuální násilí, ABJ virtuálky, filmy Příběh Kmotra-agent StB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit. O jejich dnešní vàlce Prof John J Mearsheimer university Chicago na YT Matěj Gottwald české titulky, na Drbna.cz gen.Hynek Blažko Trampoty EU a První výročí války na Ukrajině. O nás na ytU rádiu Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, omezování svobody slova. Filmy Dny zrady. Noc rozhodnutí. Schindlerův seznam. Smrt krásných srnců. Wintonovy děti, Rozrušená země, Toman, Ucho, Vážení přátelé ano, Bony a klid, Báječná léta pod psa, Pupendo, Kolja, Akumulátor1, 2, . Hlava22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Erin Brockovich, Kmotr, Někdo to rád horké vše o mafii. Četa, Forest Gump o Vietnamu. Probudí se lidé včas než mafie válečnických trpaslíků, kudlanek, trubců vyvolá 3 světovou váku ? Včetně Němců kteří byli mafií použiti k tažení na východ, zfetovaní pervitinem, zfanatizovaní hiedlerovci (-mužík hitler podle matky Hiedler, otec se jmenoval Schickelgrubr) poslaní na východ na smrt zmrznutím bez zimní výstroje.

Sobota, 11. března 2023, 14:48Odpovědět

František Koval

proč to nevysílá ČT.

Sobota, 11. března 2023, 14:39Odpovědět

Jordan Novák

Lůza táhnoucí se za lidmi s exekucemi na krku co by jen natahovala ruce na dárečky a dávčičky! Bez jakékoliv znalosti ekonomiky!

Sobota, 11. března 2023, 14:38Odpovědět

Salto Rock

Článek typického slouhy režimu. K zblití.

Sobota, 11. března 2023, 14:32Odpovědět

Petr Pecka

V úvodu jsem byl požádán pražskou drbnou o souhlas a to proto že prý chtějí dělat kvalitní žurnalistiku. Po přečtení toho novinářského škváru jsem zděšen co autor myslí kvalitní žurnalistikou... 50 léta za bolševiků jak vyšitá, škrabálek od bolšánů plně a pilně opisoval. Otázkou je, je to jeho neznalostí a nebo zadaným úkolem?

Sobota, 11. března 2023, 14:21Odpovědět

Antonín Kania

....FANDÍM MOC A MOC DEMONSTRANTŮM !!!

Sobota, 11. března 2023, 14:06Odpovědět

VIDEO: V centru Prahy proběhla demonstrace Česko proti bídě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.