Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Problémový Opatov a Háje. Praha 11 žádá o pomoc policii i strážníky

Kvůli špatné bezpečnosti v částech Jižního Města poprosila radnice Prahy 11 o častější kontroly policisty i strážníky. V okolí metra Opatov a Háje, v ulici Hviezdoslavova a v Centrálním parku by měli provádět zvýšený dohled. Soukromá bezpečností firma byla zatím neúspěšná.

Pochozí zóna Háje u metra včetně náměstíčka Galaxie, okolí supermarketů Tesco a Albert v ulici Hviezdoslavova, nejbližší okolí metra Opatov. To jsou podle městské části Praha 11 místa, kde pro obyvatele není úplně bezpečno.

„V problematických lokalitách dochází ke znečišťování veřejného prostoru, sdružování podnapilých osob, nerespektování vyhlášky o konzumaci alkoholu na veřejnosti, potížím s drogami. Obtěžování ostatních občanů dlouhodobě vyvolává oprávněné obavy z průchodu těmito oblastmi,“ uvedla na webu městské části mluvčí Alžběta Plocová.

I když na tyto oblasti dohlíží soukromá bezpečností agentura, situace se nelepší. Starostka Šárka Zdeňková (Hnutí pro Prahu 11) proto zaslala žádost o zvýšený dohled jak státní, tak městské policii. Kromě nich by měli častěji procházet i Centrálním parkem. Nadále bude radnice ale využívat i služeb soukromé agentury. 

„Uvědomuji si, jak důležité je bezpečí a pořádek v místě, kde člověk bydlí, chodí do práce, nakupovat, na procházky, kam si děti chodí hrát, kudy chodí do školy, na kroužky, zkrátka v prostoru, kde tráví svůj čas,“  dodala Zdeňková. Městská část teď čeká, zda její žádost schválí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města Prahy

Štítky bezpečnost, policie, městská policie, metro, alkohol, Praha 11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problémový Opatov a Háje. Praha 11 žádá o pomoc policii i strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.