Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie odložila případ náboje pro Babišovu manželku, podezřelý spáchal sebevraždu

, aktualizováno 1. února 2023, 10:08

Policii se podařilo najít muže, který byl podezřelý ze zaslání dopisu s nábojem Monice Babišové, manželce Andreje Babiše. Odesílatel ale zemřel, spáchal sebevraždu, a policie proto případ odloží. Náboj podle vyšetřovatelů ostrý nebyl.

Andrej Babiš o zásilce informoval v sobotu 21. ledna na tiskové konferenci. Jeho žena dostala obálku s ostrým nábojem a anonymním vzkazem plným urážek. Do domu ve středočeských Průhonicích měla zásilka přijít ale už ve čtvrtek 19. ledna.

Prezidentský kandidát a předseda hnutí ANO Andrej Babiš tvrdí, že dnes obdržel obálku adresovanou jeho ženě Monice, v níž byl ostrý náboj a anonymní vzkaz plný urážek. Babiš kontaktoval policii, která podle něj věc vyšetřuje. Považuje to za...

Policie se případem zabývala a dnes oznámila závěry vyšetřování. Celou věc se podařilo objasnit díky znaleckému zkoumání zajištěných důkazů. Náboj podle vyšetřovatelů nebyl ostrý.

„Věc kvalifikovanou jako nebezpečné vyhrožování budeme v souladu s trestním řízením odkládat, neboť podezřelý zemřel. Z prověřování také vyplynulo, že nikdo jiný obdobný výhružný dopis neobdržel,“ uvedla policie na svém Twitteru.

„K objasnění celé věci významně napomohly také informace získané v rámci prověřování okolností sebevraždy muže, ke které došlo v minulých dnech v Brně,“ dodala policie na Twitteru.

Jak sdělil ČTK mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb, muž se zabil v pondělí 23. ledna odpoledne. „Během prověřování okolností sebevraždy muže jsme zjistili některé skutečnosti, které jsme předali kolegům ve středních Čechách, které napomohly k vyřešení toho případu," popsal Šváb.

Ohodnoť článek

Foto Honza Faltus

Štítky policie, Andrej Babiš, Monika Babišová, Twitter, Průhonice, Brno, náboj, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odložila případ náboje pro Babišovu manželku, podezřelý spáchal sebevraždu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.