Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Silný vítr dnes v Praze shazoval stromy na auta a lámal větve

Silný vítr dnes odpoledne v Praze shazoval stromy na auta, uvolňoval plechy a lámal větve. Hasiči zatím vyjížděli v souvislosti s větrem k 23 zásahům. Vyplývá to z vyjádření jejich mluvčího Martina Kavky na twitteru. Spadlé stromy a větve omezily také některé příměstské autobusové linky.

"Do 15:00 jsme vyjížděli k 23 případům v souvislosti se silným větrem. Nejvíce to jsou popadané stromy a uvolněné plechy," napsal Kavka. Stromy na auta spadly v Bohnicích a ve Vršovicích, na komunikace je vítr shodil třeba v Kolodějích nebo v Braníku.

V ulici Klikatá v Jinonicích hasiči odstranili spadlé větve z několika stromů. "Ve Strašnicích pak spadla klimatizační jednotka ze střechy domu na komunikaci," uvedl mluvčí.

Stromy spadlé na silnici omezily po 14:00 provoz příměstských autobusových linek 335, 386 a 629, vyplývá z webu Pražské integrované dopravy (PID). Některé spoje jely odklonem, do obce Nechánice byl provoz přerušen.

Výstraha před silným větrem vydaná Českým hydrometeorologickým ústavem (ČHMÚ) platí zejména pro západní, střední a východní Čechy a také pro Prahu od dnešního rána do 21:00.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Praha

Štítky ČR, hasiči, počasí, vítr, Praha, strom, vichřice, Martin Kavka, Český hydrometeorologický ústav, Pražská integrovaná doprava, Bohnice, Vršovice, Koloděje, Braník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr dnes v Praze shazoval stromy na auta a lámal větve  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.