Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Potravinové přebytky z Alberta pomáhají také zvířatům

PR článek

Přes 165 tun jídla loni zamířilo z obchodů Albert do záchranných stanic, mysliveckých spolků i farem po celém Česku. Přebytky, které už nejsou vhodné k lidské konzumaci a nemohou být darované do potravinových bank, zamířily ke zvířatům také v Praze s Středočeském kraji. Prostředky, které zvířecí spolky ušetří, mohou využít na samotnou péči o živočichy.

„Albert je již několik let největším dárcem jídla do potravinových bank. Stále ale zůstávají potraviny, které již nejsou vhodné k lidské konzumaci, anebo je potravinové banky z kapacitních důvodů nemohou uplatnit. Proto jsme v roce 2021 zahájili spolupráci se spolky, které se starají o zvířata,“ vysvětlil Jiří Mareček ředitel komunikace a udržitelnosti obchodů Albert. „Díky rozšíření spolupráce s organizacemi a zapojení více prodejen do darování jsme loni naši potravinovou pomoc významně znásobili a letos chceme určitě pokračovat,“ doplnil Mareček.

Aktuálně míří především ovoce zelenina a pečivo také do několika organizací v Praze a Středočeském kraji, konkrétně do záchranných stanic pro živočichy v Kladně, Vlašimi či Poděbradech a do přírodovědecké stanice v metropoli.

Lepší péče o živočichy

Partnerství s obchody Albert hodnotí organizace pozitivně: „Pro ovoce a zeleninu jezdíme dvakrát týdně a pokryje nám většinu naší spotřeby,“ řekl Václav Nejman, vedoucí záchranné stanice hlavního města Prahy pro volně žijící živočichy, a upřesnil: „Hodnotné je pro nás všechno. Bez těchto darů by nám zůstalo mnohem méně prostředků na péči o zvířata, veterinární ošetření a provoz našich výjezdových vozidel.“

Jednou z prodejen, které se zvířecími spolky aktuálně spolupracují, je supermarket ve Vlašimi. „Několikrát týdně k nám jezdí pro ovoce, zeleninu a pečivo místní záchranná stanice. Od začátku je vše velmi dobře nastaveno a perfektně funguje,“ popsala manažerka Magdalena Jelínková. „Udělalo mi radost, když nám zavolala vedoucí stanice, aby vyjádřila spokojenost. Nás v prodejně totiž také těší, že potraviny dále pomáhají,“ uzavřela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinové přebytky z Alberta pomáhají také zvířatům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.