Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Pátrání v horách má tragický konec. Ženu i malého chlapce našli mrtvé

, aktualizováno 2. ledna 2023, 16:42

Pohřešovanou ženu a jejího syna z Prahy, kteří se ztratili v Peci pod Sněžkou, našli dnes členové horské služby bez známek života. Příčinu smrti policisté vyšetřují.

„Odvoláváme pátrání po pohřešované ženě a jejím synovi. Našli je v lese v oblasti Růžové hory členové horské služby. Bohužel bez známek života. Příčinu jejich úmrtí prošetřujeme. Děkujeme všem za spolupráci," uvedla policie po jedné hodině na Twitteru.

Do pátrací akce po ženě a jejím tříletém synovi se dnes u Pece pod Sněžkou zapojilo skoro sto padesát lidí, policisté a záchranáři horské služby z Krkonoš, Jizerských hor i z Polska. Dobré počasí dovolilo i start vrtulníku.

„Pátrací akce, ve spolupráci s ostatními složkami IZS, se za všechny dny zúčastnilo přes 200 záchranářů horské služby. Najezdili stovky kilometrů technikou a desítky kilometrů prochodili pěšky. Psovodi se svými čtyřnohými kolegy prokázali jejich vysokou míru kvality výcviku a fyzické zdatnosti," sdělil v tiskové zprávě mluvčí Horské služby Martin Fryš.

Fryš informoval, že dnes pátrali v rojnici od lanové dráhy na Růžovou horu směrem na Portášky. Matku se synem našli právě tímto postupem.

Zmizení čtyřicetileté ženy a jejího tříletého syna nahlásil její partner a otec chlapce minulý týden pátek. Odjeli 25. prosince do Pece pod Sněžkou, naposledy je tam viděli 27. prosince a o den později je zachytila kamera okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horská služba

Štítky policie, pátrání, smrt, matka, syn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátrání v horách má tragický konec. Ženu i malého chlapce našli mrtvé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.