Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Úklid po silvestru začne už ve tři ráno, zapojí se do něj sto lidí a třicet strojů

Hlavní město očekává v letošním roce živé oslavy nového roku 2023. Technická správa komunikací (TSK) proto plánuje po silvestrovské noci zapojit do úklidu stovku pracovníků a třicítku strojů. Řekla to mluvčí TSK Barbora Lišková. Úklid začne v centru ve tři hodiny ráno a v dalších částech metropole nejpozději o tři hodiny později.

„Pokud to bude technicky možné, začnou stroje uklízet na Václavském náměstí, Hradčanském náměstí a na dalších klíčových místech ve tři hodiny ráno," uvedla Lišková. Pokud nezačne sněžit, skončí hrubý úklid nejpozději v 10:00 a všechny komunikace budou dočištěny maximálně do dvou hodin odpoledne. Pokud by nasněžilo, může se úklid protáhnout až o 48 hodin, dodala mluvčí.

TSK se při úklidu zaměří především na Václavské a Staroměstské náměstí, okolí Karlova mostu, Malou Stranu, Nerudovu ulici a Hradčanské náměstí, kde bývají oslavy v ulicích nejvíc bujaré. „V centru Prahy také bude rozmístěno 11 kontejnerů, a to pět na Václavském náměstí, dva na Staroměstském náměstí a po jednom na Křižovnickém náměstí, v Havelské a Mostecké ulici a na Malostranském náměstí," sdělila mluvčí.

TSK na pravém břehu Vltavy uklidí plochu 150 tisíc metrů čtverečních, na levém břehu to bude 41 tisíc metrů čtverečních, uvedla Lišková.

V centru metropole bývají tradičně nejbouřlivější oslavy. V posledních dvou letech jejich podobu ovlivnila koronavirová epidemie i zákaz používání pyrotechniky. Novoroční ohňostroj vedení města již nepořádá, dříve jej nahrazovalo takzvaným videomappingem. Letos nebude ani ten. Zároveň Praha před dvěma lety zpřísnila pravidla pro používání zábavní pyrotechniky - rachejtle si lidé podle vyhlášky neodpálí v památkové rezervaci, přírodních parcích a chráněných územích, okolo vodních toků a na ostrovech, přehradách a hrázích, v okolí trojské zoo a u domovů pro seniory a dalších pobytových sociálních zařízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha.eu

Štítky úklid, silvestr, zábava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úklid po silvestru začne už ve tři ráno, zapojí se do něj sto lidí a třicet strojů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.