Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Praze měli vystoupit ruští umělci podporující válku na Ukrajině. Forum Karlín jejich koncerty zrušilo

Forum Karlín zrušilo koncerty dvou ruský zpěváků, kteří otevřeně podporují ruskou agresi na Ukrajině. Obě plánovaná vystoupení vyvolala kritiku na sociálních sítích, vyjádřil se i bývalý ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen Perebyinis.

Na plánované koncerty na Twitteru upozornil Karel Růžička. Grigorij Leps měl zazpívat 26. března příštího roku, Stas Mihailov pak 7. května. Původně se nelíbila ani účast zpěvačky Svetlany Lobody, ta ale válku odmítá.

Leps podpořil prezidenta Vladimira Putina během pompézního koncertu na moskevském Rudém náměstí koncem září. Putinovi také na Instagramu přál 7. října k narozeninám, stejně jako Mihailov. Ten na svém účtu ruskou agresi označil za demilitarizaci a denacifikaci a vyzval fanoušky k podpoře prezidenta.

Plánované koncerty na svém Twitteru odsoudil i bývalý velvyslanec Ukrajiny v Praze Jevhen Perebyinis. „To snad není pravda," napsal Perebyinis.

Koncerty se měly konat ve Foru Karlín, na který se vlna kritiky snesla. Dnes pak jeho zástupci reagovali zrušením dvou vystoupení.

„Jako provozovatel koncertního sálu jsme opakovaně urgovali zrušení dvou ze tří zmíněných koncertů u německé agentury. Nestalo se. Proto jsme se vystoupení rozhodli zrušit z naší strany, v programu necháme jen koncert Svetlany Lobody, která otevřeně vystupuje proti ruské agresi,“ uvedlo Forum Karlín na Twitteru.

Ještě nějakou dobu bylo možné koupit vstupenky přes Ticketmaster, prodejce už je ale také stáhl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky Forum Karlín, koncert, Rusko, Ukrajina, zpěváci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Praze měli vystoupit ruští umělci podporující válku na Ukrajině. Forum Karlín jejich koncerty zrušilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.