Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výstaviště se pomalu mění v moderní areál. Investice v loňském roce přesáhly 130 milionů korun

Výstaviště Praha se za poslední rok výrazně proměnilo. Městská firma investovala do úprav více než 130 milionů korun. Částka zahrnuje investice do revitalizace spodní části areálu, jeho propojení se Stromovkou, vytvoření nových relaxačních a sportovních ploch, opravu střechy Malé sportovní haly, opravy restaurace Pražan a Bistra Artyčok, investice do výstavních prostor Maroldova panoramatu, vytvoření nového pódia na Křižíkově fontáně a mnoho dalšího.

„Jako jeden z úkolů jsme si předsevzali obnovit venkovní plochy v areálu tak, aby se ze zchátralé oblasti stala plnohodnotná multifunkční plocha, kam se vyplatí přijít za zábavou a relaxací. Jsem rád, že se to povedlo – revitalizováno je téměř 12 tisíc metrů čtverečných, které jsou přeměněny na zónu pro návštěvníky všech věkových i zájmových kategorií,“ shrnul Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha a dodal: „Podařilo se nám celý areál vyčistit od pozůstatků budov, které byly zbourány již dříve v důsledku povodní, ale jejich zbytky znemožňovaly využití této části areálu. Následovalo vybudování nových cest a revitalizace trávníků. V letošním roce budeme pokračovat s parkovými úpravami včetně instalace nového mobiliáře a veřejného osvětlení.“

Výstaviště patří mezi nejvytíženější areály v Praze. V loňském roce ho navštívilo zhruba 1,4 milionu návštěvníků během více než stovky akcí.

V letošním roce bude probíhat rekonstrukce zásadních budov Výstaviště – Křižíkových pavilonů a divadla Spirála. Zároveň započne i rekonstrukce restaurace Bohemia nebo Průmyslového paláce a budeme pokračovat i v dalších oblastech.

Výstaviště za rok oslaví 130. výročí od otevření. Na jeho stavu se v posledních letech podepsal nepřízeň osudu. Velké škody v areálu napáchala povodeň v roce 2002, v roce 2008 vyhořelo levé křídlo Průmyslového paláce. Firma Výstaviště Praha vznikla v roce 2015 poté, co město vypovědělo smlouvu na pronájem areálu s firmou Incheba.

Foto Výstaviště Praha

Štítky ČR, správa, stavby, zábava, rekreace, Praha, Výstaviště Praha, Průmyslový palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstaviště se pomalu mění v moderní areál. Investice v loňském roce přesáhly 130 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.