Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Bývalý Tuzex na Praze 1 má nového majitele. Koupila ho pojišťovna Generali

Sídlo bývalého Tuzexu na Praze 1 má nového majitele. Historický dům na rohu ulice Jeruzalémská a U Půjčovny koupila pojišťovací skupina Generali. Zchátralou budovu nyní čeká rozsáhlá rekonstrukce. Informaci jako první přinesl portál E15.

„K akvizici jsme se rozhodli především kvůli atraktivní lokalitě. Budova se nachází nedaleko hlavního nádraží a Václavského náměstí a je snadno dostupná městskou hromadnou dopravou,“ řekla mluvčí Generali pro střední a východní Evropu Marika Nicajasová týdeníku E15. 

Cenu transakce pojišťovna nekomentovala, stejně jako budoucí využití. Předchozí majitel objekt koupil v dražbě v roce 2017 od státu za 355 milionů korun společnost.

Budova na rohu ulic Jeruzalémská a U Půjčovny má bohatou historii. Původně vznikla na popud tehdejšího ředitele Stavovského divadla Augusta Stögera. Otevření proběhlo 24. ledna 1841. Divadlo se však nepyšnilo velkému zájmu a proto se poslední představení konalo už 2. dubna 1846.

Poté budovu koupil stát, který často měnil její využití. Nejprve ji proměnil na zastavárnu, poté na aukční halu a posléze půjčovnu. Poté sloužila jako sklad, Tuzex nebo Úřad průmyslového vlastnictví.

Ohodnoť článek

Foto Google Maps

Štítky Praha, Tuzex, Generali, pojišťovna, Generali Česká pojišťovna, E15, Stavovské divadlo, Václavské náměstí, Střední a východní Evropa, Úřad průmyslového vlastnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý Tuzex na Praze 1 má nového majitele. Koupila ho pojišťovna Generali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.