Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Během sobotní akce vybrali policisté v Praze na pokutách téměř 60 tisíc korun

Pražští policisté v sobotu realizovali hned několik rozsáhlých akcí, při kterých se zaměřili na kontrolu charových oblastí, hotelů, penzionů a ubytoven, ale i na squaty. Muži zákona se zaměřili i na problematiku nelegální migrace a pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách. Policisté v průběhu celého sobotního opatření zkontrolovali přes 1787 osob, 931 vozidel, 17 squatů, 252 chat, 3 provozovny a 3 ubytovny.

Akce Chata

Policisté místních oddělení Zahradní Město, Strašnice, Uhříněves, Modřany, Lhotka a Hostivař začali v sobotu po poledni kontrolovat chatové a zahrádkářské kolonie v přidělených lokalitách. „Tato akce nazvaná „Chata“ byla preventivního charakteru a obyvatelé dotčených lokalit se mohli od policistů dozvědět jak správně zabezpečit svůj majetek," vysvětlil mluvčí policie Jan Rybanský důvod realizace akce.

Akce Hotel

V sobotu odpoledne policisté realizovali akci s názvem “Hotel“. Policisté se zaměřili na kontrolu předem vybraných hotelů, penzionů a ubytoven, ale i squatů a další podobných zařízení. „Policisté zacílili také na problematiku nelegální migrace a pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách," uvedl mluvčí k akci Hotel.

Kontrola dodržování podmínek provozování taxislužby

Dopravní policisté souběžně s výše popsanými akcemi vytvořili několik kontrolních stanovišť, na kterých dohlíželi na dodržování pravidel silničního provozu nebo například na dodržování podmínek zákona o provozování taxislužby.

Akce Závěra

Akce “Závěra“ probíhala jako poslední. Policisté po sobotní jednadvacáté hodině kompletně svedli dopravu v ulici 5. května do jednoho pruhu, a to v obou směrech. „Zaměřili se na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči motorových a nemotorových vozidel, držení telefonu či jiného hovorového zařízení v ruce nebo pátrání po odcizených motorových vozidlech," pověděl Jan Rybanský.

Výsledek? 113 přetsupků a 5 osob omezených na svobodě

Během soboty policie zkontrolovala 1787 osob, 931 vozidel, 17 squatů, 252 chat, 3 provozovny a 3 ubytovny. Bylo zjištěno celkem 113 přestupků v dopravě, z nichž 14 policisté oznámili správnímu orgánu, ostatní vyřešili na místě blokovou pokutou. Celkově bylo během zmíněných sobotních akcí vybráno na pokutách 58 900 korun.

„Na osobní svobodě bylo policisté omezili 5 osob, které se budou zodpovídat z různých porušení zákona, mimo jiné pro podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Další byla v hledáčku rakouských policistů či muž, který pravděpodobně zapomněl, že má nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody," popsal policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky policie, akce, pokuty, Praha, ubytovna, Strašnice, Uhříněves, Zahradní Město, Modřany, Lhotka, Hostivař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Během sobotní akce vybrali policisté v Praze na pokutách téměř 60 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.