Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči a vojáci v Praze zkoušeli stavbu protipovodňových zábran

Hasiči spolu s armádními záložníky si v noci na dnešek vyzkoušeli na levém břehu Berounky v Radotíně stavbu protipovodňových zábran a ověřili jejich funkčnost. Cvičení uspořádal magistrát s cílem prokázat připravenost hlavního města a jeho složek zapojených do ochrany metropole před povodní. Pražští hasiči na webu uvedli, že cvičení se mimo jiné účastnil i jejich ředitel Luděk Prudil.

Podle Daniela Fíka z pražského hasičského sboru cvičení začalo v pátek v 19:30 nástupem dobrovolných hasičů a členů aktivní zálohy armády, kteří byli předem vybráni pro samotnou výstavbu mobilní protipovodňové hráze. Následovalo rozdělení na určená stanoviště, stavba barikád a jejich kontrola, sdělil s tím, že kvůli cvičení byla uzavřena část Výpadové ulice.

Magistrát již dříve informoval, že účastníci cvičení zkontrolují mimo jiné úplnost veškerých komponentů hrazení, prověří nakládání a přepravu ze skladu v Dubči na místo nebo čas nutný k výstavbě hrazení a sepíšou také seznam případných závad na pevných částech protipovodňové ochrany. Cvičení podle něj mělo prověřit i správnost toku informací mezi jednotlivými složkami a měla být zkontrolována funkčnost hradidlových komor a čerpacích stanic na kanalizační síti.

Hlavní město pořádá cvičení pravidelně, předchozí bylo loni v říjnu v Dubči. Pražský magistrát vložil od ničivých povodní v roce 2002 do protipovodňové ochrany města na čtyři miliardy korun. Vybudováno bylo asi 20 kilometrů zábran, vrata uzavírající Čertovku a na Rokytce v Libni vznikla čerpací stanice a protipovodňové uzávěry přítoků této říčky. Město také postupně revitalizuje potoky a říčky a v minulosti narovnané toky navrací do jejich původních koryt.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS hlavního města Prahy

Štítky hasiči, vojáci, záplavy, cvičení, Praha, Berounka, Radotín, Dubeč, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči a vojáci v Praze zkoušeli stavbu protipovodňových zábran  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.