Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

VIDEO: U Pražského hradu demonstrovaly stovky lidí. Chtějí demisi vlády

, aktualizováno 12. října 2022, 15:43

Na Hradčanském náměstí před Pražským hradem se ve středu před polednem sešly stovky lidí, kteří požadují odvolání vlády Petra Fialy (ODS). Demonstraci svolali organizátoři protestu z 28. září na Václavském náměstí. Demonstranti se po setkání u Hradu vydali průvodem před úřad vlády, kde akce pokračovala.

Demonstranti nesli petici prezidentovi, převzala ji úřednice

Podle našeho reportéra na místě se protestu účastnilo odhadem tři sta osob, na které dohlížely nižší desítky policistů. Demonstranti měli české vlajky a transparenty, část popíjela pivo, křičeli heslo „demisi". Někteří si přinesli řehtačky, píšťalky a doma vyrobené bubínky. Lidé na místě zpívali například skladbu Ach synku, synku.

Skrze megafon k protestujícím promluvil i organizátor akce Ladislav Vrabel. Ten oznámil, že pod peticí za odvolání vlády nasbírali 37 tisíc podpisů. Tu chtěli předat prezidentu Miloši Zemanovi.

Sám Vrabel se do areálu Pražského hradu za asistence policie vydal, aby dokument předal. Dokument si nepřevzal ani prezident Zeman, ani nikdo z jeho kanceláře, papír přijala podle Vrabela úřednice. Po půl druhé se pak dal do pohybu průvod směrem k úřadu vlády, kde akce pokračovala.

„Bojím se Putina, který by mohl zasáhnout i u nás“

Námi oslovení demonstranti se vesměs shodli na tom, že na místě jsou proto, že je štvou zvyšující se ceny energií a zboží. „Přišla jsem kvůli obyvatelům České republiky a nám mladým. Já samotná mám rodinu, docela se mě to dotýká, bydlíme v baráku, energie se zvyšujou, platy ne a rozhodně nechci být ta, která chodí po nějaký sociálních úřadech a žebrá o peníze. Chci si je sama vydělat a chci být za svou práci dobře ohodnocená a žít v klidu,“ řekla našemu reportérovi na místě jedna z demonstrantek.

Další z oslovených demonstrantů odpovídal na otázku, zda se bojí ruského diktárora a válečného zločince Vladimira Putina. „Bojím se Putina, který by mohl zasáhnout i u nás a i my bychom tady mohli mít problémy,“ odpověděl muž, který uvedl, že na demonstraci je hlavně kvůli zvyšujícím se cenám energií.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky Pražský hrad, demonstrace, demise, vláda, Úřad vlády České republiky, ODS, vláda Petra Fialy, Ladislav Vrabel, Vladimir Vladimirovič Putin, Václavské náměstí, Miloš Zeman, energie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Stefan

Ruský šváb Novotný tu ryčí debilní sláraniny jak podsvinče z Okamůrovi smradlavého chlíva,kretén vypatlanej. Odpormá chátra!

Středa, 12. října 2022, 21:31Odpovědět

Vlastimil Novotny

je potřeba odvolat tu fijalovou pro fašisticko ukrajinskou vládu není přece možné přehlížet českého občana sláva Rusku smrt EU a usa

Středa, 12. října 2022, 18:14Odpovědět

Jan Stefan

Imbecilové už jsou debilním vyřváváním otravní.Pakáž!!!

Středa, 12. října 2022, 17:53Odpovědět

Josef Brožek

Dezoláti a jejich názory na válku :-)

Středa, 12. října 2022, 17:29Odpovědět

VIDEO: U Pražského hradu demonstrovaly stovky lidí. Chtějí demisi vlády  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.