Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Okolí Motolského potoka čeká proměna. Podívejte se na vizualizace

Vytížené ulice Plzeňská a Vrchlického by v budoucnu mohly být klidnější. Praha 5 chce vytvořit veřejná prostranství a náměstí v Košířích a odkrýt koryto Motolského potoka.

Byla schválena vize, kterou ve spolupráci s místními obyvateli zpracovalo architektonické studio A69. Schválení studie a spolupráce městské části s magistrátem jsou podle radního pro oblast územního rozvoje Zdeňka Doležala pro realizaci jednotlivých projektů klíčové, a to z hlediska příprav realizace, spolufinancování i při jednáních s městskými firmami.

„Mezi záměry, které lze realizovat v příštích letech bez ohledu na dokončení Radlické radiály a na které se nyní radnice zaměří, patří přestavba a nové využití bývalé košířské vozovny, kde může vzniknout lokální centrum pro místní obyvatele, částečné odkrytí Motolského potoka před Buďánkami a revitalizace Motolských rybníků,“ pověděla starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková (ODS).

Ohodnoť článek

Foto Praha5.cz

Štítky Motolský potok, revitalizace, Praha 5, Praha, Košíře, Zdeněk Doležal, Renáta Zajíčková, ODS, Radlická radiála, Buďánka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okolí Motolského potoka čeká proměna. Podívejte se na vizualizace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.