Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Veřejné WC u Čižinských. Bývalá mluvčí Prahy 1 navádí lidi, aby si šli odskočit k Čižinskému

Lídr pražské kandidátky Praha sobě Jan Čižinský v nedávném rozhovoru pro TV Nova zmínil, že by bylo dobré, kdyby restaurace v Praze zdarma pouštěly lidi na toaletu výměnou za to, že budou mít nižší nájem za předzahrádky. Tento nápad okamžitě vyvolal ostré reakce. O několik dní později se přímo před Čižinského pražským bytem objevila cedule s nápisem „Veřejné WC u Čižinských“. K instalaci cedule se přihlásila bývalá mluvčí městské části Praha 1 a současná pražská místopředsedkyně Svobodných Veronika Blažková.

„Stačí dlouze zvonit, kdykoliv budete mít potřebu“

„Skvělé. Veřejné WC u Čižinských. Stačí dlouze zvonit, kdykoliv budete mít potřebu,“ napsala bývalá mluvčí městské části Praha 1 a současná pražská místopředsedkyně Svobodných Veronika Blažková k fotce, kterou sdílela na facebookovou skupinu Letenská parta, jejíž aktivitu sleduje přes 37 tisíc lidí.

Na fotce je zachycena žlutá cedule s černým nápisem „Veřejné WC“ ve třech jazycích, další nápis „U Čižinských“ a černá šipka směřující ke vchodu, kde má bydliště právě starosta Prahy 7 Jan Čižinský, který nedávno přišel s nápadem, že všechny pražské restaurace by měly pouštět lidi zdarma na toaletu.

Klidně si odskočte v baru nebo restauraci. Praha 3 spustila síť veřejných toalet Nouzovka

Radnice Prahy 3 spustila síť veřejných toalet Nouzovka. V ní jsou zahrnuté jak klasické veřejné toalety, tak ty v restauracích či dalších podnicích nebo na dětských hřištích. Všechny jsou označené žlutou nálepkou s červeným panáčkem a panenkou a...

„Jde o pouhý předvolební blábol,“ říká Blažková

Veronika Blažková je pražskou místopředsedkyní Svobodných, která se rozhodla s Čižinského nápadem bojovat velice svérázně. „Když budete potřebovat na toaletu a zrovna vás zastihne nutkání v blízkosti domácnosti Jana Čižinského, problém je vyřešen. Prostě si na Honzu zazvoníte a ulevíte si na WC v jeho bytě. Odvážný nápad? Ne odvážnější než Čižinského představa, že totéž by měli povinně umožnit každému, kdo si o to řekne, pražští hospodští,“ píše Blažková v tiskové zprávě, kterou zaslala novinářům.

„V nadsázce by se chtělo říct, že když hospodští přežili covidová opatření, jistě přežijí i nápady Jana Čižinského. Je třeba však jasně zdůraznit, že jde o pouhý předvolební blábol a Praha sobě si tímto výkřikem do tmy volební preference rozhodně nevylepší. Pražané nejsou hlupáci,“ dodala Blažková.

Hnus, co? Vedení Prahy kritizuje nový kruhový objezd u Prašné brány, Bureš ho hájí

Od včerejšího dne internetem kolují fotografie kruhového objezdu u Prašné brány v centru Prahy. Ten vznikl namalováním vodorovného dopravního značení, které v kontrastu s historickou Prašnou bránou působí neesteticky. Podle primátora Zdeňka Hřiba...

„Člověka, který nutně potřebuje na záchod, snad nikdo z nás neodmítne“

Jan Čižinský se aktivitě Blažkové brání s tím, že tématu se podle něj chytili asociálové. „Tohoto tématu se chytli asociálové, kteří vůbec nepřemýšlí, jak Pražanům ulehčit život a kterým jsou Pražané vlastně úplně ukradení. Člověka, který nutně potřebuje na záchod, snad nikdo z nás neodmítne,“ napsal dnes Čižinský redakci Pražské Drbny.

„U nás na radnici to tak funguje. V době, kdy jedna ulice neměla tekoucí vodu, tak na radnici se chodili lidé i sprchovat. Politik má lidem sloužit a má dohodnout nejdostupnější funkční řešení,“ dodal Čižinský.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Blažková, archiv Jana Čižinského

Štítky WC, toalety, veřejné, Veronika Blažková, Jan Čižinský, Svobodní, Praha sobě, Praha, toaleta, nápis, TV Nova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Hlaváček

Mě to chytlo velká před bazarem nábytku na PRAZE 7 ,Osadní,pracovník Ukrajinec myslíte ze mě pustil?Samo ze ne.To mám po operaci tlustého střeva.Tak jsem šel mezi nábytek a udělal jsem to tam,musel asi cumet když přišel a nasrano.

Úterý, 17. května 2022, 11:44Odpovědět

Veřejné WC u Čižinských. Bývalá mluvčí Prahy 1 navádí lidi, aby si šli odskočit k Čižinskému  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.