Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Hradě se objevil nápis VELEZRADA. Zeman jedná ve prospěch Moskvy, tvrdí organizace

Na Pražském hradě se dnes asi hodinu po půlnoci objevil nápis „VELEZRADA“. K akci se přihlásila organizace Zastavme velezradu, která chce tímto činem poukázat na to, že Zeman se během výkonu funkce prezidenta České republiky dopouští především dvou střídajících se typů jednání: nečinnosti a velezrady. Akcí se zabývá policie.

Zeman je velezrádce, hlásá organizace

Dnes asi hodinu po půlnoci se na budově Pražského hradu objevil velký světelný nápis „VELEZRADA“. K akci se přihlásila nová organizace Zastavme velezradu, která v prohlášení k činu uvedla, že Miloš Zeman se během výkonu funkce prezidenta České republiky dopouští především dvou střídajících se typů jednání: nečinnosti a velezrady.

„Důkazy se mohou zdát nepřímé nebo nedostatečné, ale věříme, že je na čase, aby Parlament České republiky formou žaloby na prezidenta republiky předal posouzení jeho činů Ústavnímu soudu,“ uvedla organizace, která uvádí, že jako nepřímé důkazy jednání Miloše Zemana ve prospěch Moskvy například snahu ponížit zpravodajské služby, zaměstnávání lidí bez bezpečnostních prověrek, protežování společnosti Rosatom, podporu očkování českých občanů vakcínou Sputnik V, o jejíž kvalitě panují pochybnosti.

Organizace dále uvádí, že Miloš Zeman je agentem nepřátelské země, která napadla Českou republiku a zabíjela české občany. „Je velezrádcem, a jako takový nemůže být nadále v čele státu, jehož občané ho zvolili. Prosíme Parlament, aby konal a žaloval prezidenta republiky pro velezradu. Zbytek ať posoudí soud,“ končí prohlášení.

Ovčáček čeká válku, policie věc řeší jako přestupek

Nápis z Hradu zmizel kolem třetí hodiny ráno, tedy asi po dvou hodinách. Mluvčí prezidenta celou věc vnímá jako akci opozice. „Opozice už více než rok soustavně lže a šíří nenávist. Toto je jen další ostudný projev,“ uvedl Jiří Ovčáček pro server TN.cz. Na Twitteru později uvedl, že hlas pro opozici je hlasem pro válku.

Svítící nápis na budově Pražského hradu nenechal klidné ani muže zákona. „Věcí se zabýváme pro možné spáchání přestupku,“ sdělil Pražské Drbně mluvčí policie Jan Rybanský a doplnil, že přestupek zatím nebyl kvalifikován, a tak není známá ani výše případné sankce pro pachatele.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Organizace Zastavme velezradu

Štítky velezrada, nápis, Hrad, Pražský hrad, Zastavme velezradu, Miloš Zeman, Praha, Česko, Moskva, policie, Parlament České republiky, Jiří Ovčáček, Ústavní soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hradě se objevil nápis VELEZRADA. Zeman jedná ve prospěch Moskvy, tvrdí organizace  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.