Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dříve protestní iniciativa, dnes politické hnutí. Chcípl PES chce kandidovat v podzimních volbách

Protestní iniciativa podnikatelů Chcípl PES se oficiálně stala politickým hnutím. Ministerstvo vnitra 5. března zaregistrovalo hnutí pod názvem Otevřeme Česko - Chcípl PES, sídlo má hnutí v Jincích na Příbramsku, kde jeho spoluzakladatel Jiří Janeček provozuje pivovar a restauraci. Hnutí chce kandidovat v podzimních sněmovních volbách.

Iniciativa Chcípl PES vznikla jako výzva podnikatelů z gastronomie s cílem ukázat na nesmyslnost vládních opatření. Snaží se propojit podniky ze všech oborů a hledat řešení situace kolem pandemie.

„Čekají nás volby vedení a příprava programu na obnovu této země. Jeden z programových expertů je bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý, který povede ekonomický resort," uvedli za Chcípl PES Janeček a Jakub Olbert.

V řadách hnutí jsou podle Janečka manažeři, podnikatelé nebo živnostníci ze všech odvětví. „Vláda, která vznikne z říjnových parlamentních voleb, bude úplně jinou vládou, než občané ČR znali do dnešních dnů. Musí to být vláda plná odborníků, která bude mít za úkol vrátit lidem osobní svobodu a zodpovědnost," uvedli Janeček a Olbert.

Hnutí se chce zaměřit na stabilní podnikatelské prostředí s rovnými podmínkami pro všechny. "Chceme malý levný stát s co možná největší digitalizací státní správy a samosprávy," uvedl Chcípl PES. Mezi programové priority bude patřit posílení a zkvalitnění školství či jasný pandemický plán.

„Chceme adresnou sociální politiku a chránit ohrožené skupiny obyvatel, ať před pandemiemi či sociálním vyloučením ze společnosti. Chceme normální svět, kde každý občan má svá práva, může se svobodně rozhodnout o svém životě, kde se vyplatí pracovat," uvedli Janeček s Olbertem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Chcípl PES

Štítky Chcípl PES, volby, politika, Jiří Janeček, Hnutí PES, Ministerstvo vnitra České republiky, okres Příbram, Jince, Jakub Olbert, Vlastimil Tlustý, volby do Poslanecké sněmovny PČR, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dříve protestní iniciativa, dnes politické hnutí. Chcípl PES chce kandidovat v podzimních volbách  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.