Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Miroslav Kalousek dnes překvapil Sněmovnu a složil poslanecký mandát

Miroslav Kalousek, předseda poslanců TOP 09 a bývalý ministr financí, dnes složil poslanecký mandát. Kalousek tak učinil prohlášením v úvodu sněmovní schůze. Už loni oznámil, že letos nebude do dolní komory kandidovat. Načasování svého odchodu dnes vysvětlil brzkým startem předvolební kampaně.

Mějte se moc fajn.

Kalousek poslancům sdělil, že všechny schůze Sněmovny se již budou konat v rámci volební kampaně. Pokládá tak za racionální a taktické, aby v diskusi vystupovali poslanci, kteří se budou ucházet o voličské hlasy. TOP 09 plánuje jít do voleb v koalici s ODS a lidovici, což je podle Kalouskových slov jediná možná cesta.

Moje dvaadvacetiletá dráha aktivního poslance se dovršila právě nyní,“ řekl Kalousek. Omluvil se těm, kteří se někdy jeho vystoupením cítili osobně dotčeni. „Mějte se moc fajn,“ řekl nakonec a plénum ho odměnilo potleskem.

Odchod ze Sněmovny je pro Kalouska jedna ze životních výzev

V polovině prosince, kdy slavil 60 let, Kalousek ČTK řekl, že plán odejít ze Sněmovny bere jako další ze životních výzev, kterou zvládne. Uvedl také, že s rozhodnutím, co dál, nespěchá. „Mám několik nápadů a možností, ale nechci to uchvátat a v pravý čas se rozhodnu,“ uvedl. Že nebude kandidovat ve sněmovních volbách, oznámil loni v červenci. Chystá se být dál členem TOP 09 a předávat jí své zkušenosti a znalosti. Domnívá se, že neformální autorita mu zůstane i potom, co ztratí tu formální.

V prosinci Kalousek v rozhovoru o odchodu z dolní komory podotkl, že jsou tam lidé, které rád vídá a stýskat se mu zřejmě bude i po práci poslance, přípravě na schůze i vystupování na plénu.

Po čem se mi rozhodně stýskat nebude, to je po diskusích s lidmi, kteří opravdu neví, o čem mluví, a navíc je jim to jedno. To mne poslední dobou velmi frustruje a na to se těším, že to nebudu muset dělat,“ konstatoval.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook

Štítky ČR, sněmovna, TOP 09, poslanci, mandáty, Kalousek, Miroslav Kalousek, poslanecká sněmovna, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Kalousek dnes překvapil Sněmovnu a složil poslanecký mandát  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.