Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ODS dnes v Grébovce zahájila předvolební kampaň s heslem „Postavme Česko na nohy!“

ODS dnes v pražské Grébovce zahájila kampaň a představila kandidáty do krajských a senátních voleb. Podle předsedy strany Petra Fialy jsou právě občanští demokraté lídrem spolupráce pro podzimní volby. Ústředním heslem kampaně ODS je „Postavme Česko na nohy!“.

Silný tým plný osobností, za kterými stojí skutečné výsledky

ODS jde do krajských voleb v koalicích nebo s podporou dalších stran v devíti regionech z třinácti, v senátních volbách jsme postavili řadu společných kandidátů, řekl Fiala při dnešním představení jedniček kandidátek v pražské Grébovce. „Postavili jsme silný tým plný osobností, za kterými stojí skutečné výsledky. Chceme postavit kraje na nohy a zachovat Senát jako pojistku svobody a demokracie a já jsem přesvědčen, že naši kandidáti toho po volbách dosáhnou. Věřím, že po volbách budeme mít hejtmana v několika krajích a ještě posílíme svoji roli v horní komoře,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Budeme mít znovu hejtmany“

Místopředseda strany Martin Kupka uvedl, že úspěch v krajských a senátních volbách je pro ODS další krok pro obrat ve správě celé země. „Z voleb vyjdeme ještě silnější a budeme mít znovu hejtmany a podílet se na úspěšných koalicích. Sestavili jsme silné kandidátky s důvěryhodnými a kompetentními politiky. V řadě regionů jsme se navíc spojili s blízkými pravicovými partnery a nabídli viditelné pozice nezávislým respektovaným osobnostem,“ pověděl Martin Kupka.

Doprava, zdravotnictví, sucho

ODS chce lidem nabízet rozumná řešení nejpalčivějších problémů ve zdravotnictví a v dopravě a chce přinášet realistické plány důležitých opatření pro lepší ochranu krajiny před suchem a povodněmi. „Myslíme vážně náš slib, že postavíme spolu s občany Česko i jednotlivé kraje na nohy,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

Obhajoba dvou mandátů

V říjnových volbách bude ODS obhajovat dva senátorské mandáty. „Podzimní volby do Senátu mohou být začátkem změn. Věřím, že nejenže naši pozici obhájíme, ale že senátorský klub ODS rozšíříme,“ pověděl předseda senátorského klubu Martin Červíček.

Senátorský klub ODS má podle předsedy frakce Martina Červíčka ambice stát se nejsilnějším. V 17 obvodech kandidují občanští demokraté samostatně s různými podporami, mezi nimi členové strany i nestraníci. V dalších ODS podporuje kandidáty ostatních stran, ve třech kandidáta nemá.

„Nejdříve kraje a pak celé Česko postavíme na pevné nohy“

V krajích podle Fialy občanští demokraté postavili "poctivé koalice" složené na základě podobných pravicových hodnot. Jde podle něj o silné a programově hodnotné koalice, v nichž nejsou žádní komunisté a žádní socialisté. Cílem ODS je opětovný zisk hejtmanských funkcí, nyní žádného hejtmana ODS nemá. Do kampaně jde pod heslem Nejdříve kraje a pak celé Česko postavíme na pevné nohy.

„Budeme mít hejtmany, možná i hejtmanku, velmi uznávané odborníky. Nabízíme rozumná pravicová řešení v různých oblastech," uzavřel při prezentaci místopředseda ODS a kandidát na středočeského hejtmana Martin Kupka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky ODS, kampaň, volby, Praha, Česko, Havlíčkovy sady, Petr Fiala, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, koalice, Martin Kupka, Senát Parlamentu ČR, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Matoušek

@františek chmelař. Ale ale ale...

Pátek, 26. června 2020, 21:12Odpovědět

František Chmelař

Tahle žumpohavlerka je schpná poslat Česko do kanálu.

Čtvrtek, 25. června 2020, 09:33Odpovědět

ODS dnes v Grébovce zahájila předvolební kampaň s heslem „Postavme Česko na nohy!“  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.