Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Pražští komunisté oslavili První máj. Semelová zkritizovala režim. Chceme socialismus, vzkázala

Vládní opatření proti šíření koronaviru udělala „čáru přes rozpočet“ českým komunistům. Tradiční prvomájové manifestace museli kvůli zákazu shromažďování nahradit nahráváním zdravic na internet. Své poselství voličům vyslala také pražská předsedkyně KSČM Marta Semelová, která vyzvala k podpoře změny režimu a nastolení socialismu.

Video, které na první pohled může evokovat momenty před rokem 1989, natočila bývalá poslankyně a zastupitelka hlavního města na Střeleckém ostrově první květnový den. „Pro nás, komunisty, je první máj něco trošku víc, než jen časem lásky. Je to příležitost připomenout si, že člověk, který se chce políbit pod tou rozkvetlou třesní, chce žit v klidu a míru,“ řekla ve videu Semelová.

Zároveň neopomněla zmínit strasti kapitalismu. „Pokud kolem sebe vidíte lidi, kteří mají spoustu peněz a bohatství a na druhou stranu vidíte na ulicích žebráky, dokážete žít šťastně? Pokud se potkáváte s těmi, kteří vybírají na děti, postižené nebo na někoho, kdo potřebuje operaci či na školní obědy, umíte žít šťastně? Pokud chceme žít spokojeně na této zemi, musíme žít v míru. Musíme mít sociální jistoty, práci a také žít za podmínek, které nejsou ponižující,“ dodala.

Podle Semelové je potřeba změnit kapitalistický režim v socialismus. „My komunisté říkáme, že je potřeba změnit tento režim, kapitalistický režim, který způsobuje to, o čem jsem mluvila. Nechceme války ani vraždění za účelem zisku a moci. Proto chceme změnit režim, proto chceme socialismus,“ uzavřela Semelová.

Naopak předseda KSČM Vojtěch Filip ve čtyřminutovém videu hovořil o práci a lásce. „Práce je to, co dělá člověka člověkem a co skutečně přináší radost jemu i ostatním. Oslavit práci znamená oslavit vlastní lidský život,“ říká Filip.

„Protože není možné jít do průvodu a setkat se s ostatními, lidé si letos musí užít svátek v rodinném kruhu,“ dodal. Mimo to Filip poděkoval lidem, kteří bojují proti koronaviru v první linii.

Ohodnoť článek

Foto youtube.com

Štítky Praha, KSČM, Semelová, Filip, Marta Semelová, komunismus, Svátek práce, Vojtěch Filip, Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští komunisté oslavili První máj. Semelová zkritizovala režim. Chceme socialismus, vzkázala  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.