Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Radnice pražských městských částí dostanou na boj s koronavirem 396 milionů korun

Radnice pražských městských částí dostanou od magistrátu dohromady 392,5 milionu korun. Peníze budou sloužit na uhrazení nákladů spojených s bojem proti epidemii nového koronaviru. Rozhodli o tom dnes zastupitelé hlavního města. Peníze město vezme z rezervy pro krizová opatření, do níž radní převedli 396,5 milionu. Zastupitelé dnes zároveň zrušili maximální finanční limit rozpočtových opatření, které mohou radní rozhodnout bez vědomí zastupitelstva.

Peníze bude magistrát mezi městské části rozdělovat podle počtu obyvatel. Každá radnice dostane 300 korun na obyvatele. Praha má 57 celkem městských částí. Kromě peněz pro jednotlivé radnice zastupitelé dnes rovněž schválili přidělení 3,9 milionů korun jednotkám dobrovolných hasičů. Početnější jednotky dostanou 115 tisíc korun a ty menší 100 tisíc korun.

Radní jsou zmocněni provádět rozpočtová opatření pouze do výše 50 milionů korun. Nad tento limit o nich musí rozhodnout zastupitelstvo. Tento limit byl dnes dočasně zrušen, a to kvůli boji s koronavirem. Výjimku tvoří případy, které výslovně vyhrazuje zastupitelům.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, radnice, Praha, zastupitelstvo, městská část, COVID-19, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice pražských městských částí dostanou na boj s koronavirem 396 milionů korun  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.