Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Lidé v Praze protestovali proti vládě. Policie zadržela muže s proruskou nášivkou

, aktualizováno 16. září 2023, 16:01

Václavské náměstí zaplnilo několik tisíc lidí, kteří přišli vyjádřit svou nespokojenost s vládou. Protest svolala neparlamentní strana PRO, která na stejném místě pořádala na jaře demonstraci s názvem Česko proti bídě, která eskalovala v útok na budovu Národního muzea kvůli vyvěšené ukrajinské vlajce, tu chtěli protestující strhnout. Poté se demonstranti vydali na pochod Prahou na Letnou k sídlu ministerstva vnitra.

Pořadatel je dezinformátor, ti jsou i mezi řečníky

Akce nesla název Česko proti vládě a jejím organizátorem je předseda uskupení PRO Jindřich Rajchl, který se během covidu proslavil šířením nejrůznějších dezinformací situace kolem onemocnění covid-19 a očkování proti němu. Podle Rajchla je nespokojenost s vládou mezi lidmi masivní. Důvodem jsou podle něj nevhodný postup kabinetu Petra Fialy (ODS) proti inflaci, daňové změny nebo úpravy důchodů.

Mezi řečníky byli kromě pořadatelů například předseda Asociace samostatných odborů Bohumír Dufek, právník a někdejší zdravotnický expert Pirátů Ondřej Dostál či senátorka Jana Zwyrtek Hamplová (za Nezávislé). Ta sdílela dezinformaci o tom, že zaměstnanci společnosti ČEZ na jižní Moravě hromadně odpojují lidem elektroměry.

Jednoho z účastníků policie zadržela

Na místo přijeli lidé například autobusy z Ostravy, které zařídili sami organizátoři. Projevy se tlumočí do znakové řeči. Rajchl si přeje, aby se pro vystupňování nátlaku na vládu do demonstrací co nejvíce zapojily odbory, které mohou jako jediné vyhlásit stávky. 

Policisté podle mluvčího Jana Daňka připravili standardní bezpečnostní opatření jako při podobných akcích. Policie tedy dohlížela na veřejný pořádek, dopravní situaci a krátkodobá dopravní omezení při pochodu.

Jednoho z účastníků demonstrace policisté z odboru extremismu a terorismu zadrželi pro podezření z trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia. „Na triku měl symbol podpory ruské agrese,“ vysvětlili policisté na platformě X.

Jarní protest svolaný Rajchlem skončil fiaskem v podobě útoku na budovu Národního muzea

Demonstrace, která na Václavském náměstí proběhla 11. března, vyústila v útok na budovu Národního muzea, když jeden z účastníků s megafonem vyzýval k tomu, aby lidé po demonstraci odstranili z fasády Národního muzea ukrajinskou vlajku.

Policie následně 18 z demonstrantů pro neuposlechnutí výzvy zajistila. Dva policisté byli při zákroku zranění.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Spisar

Štítky demonstrace, vláda, strany, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslava Honlova

Protože tu nevěřím nikomu, hlavně ne vládě, někdo ho nastrčil jako provokatéra.

Úterý, 19. září 2023, 09:23Odpovědět

Libor Burian

Přesně to říkal Karel Kryl když si bral při svých vystoupení na jeviště svou tašku.

Čtvrtek, 21. září 2023, 10:17Odpovědět

Melánie Hiralová

Konečně!!! Alespoň jeden ze stotisícového davu se našel, který něco měl na rukávě! Bravo!!!.... jen aby to nebyl někdo od nich.

Pondělí, 18. září 2023, 10:16Odpovědět

Libor Burian

Ať tak nebo tak, mají důvod škodit protestům. Vidíme činnost mafie která pokračuje pevně v cestě inkvizice, fašistů, komunistů a pospíšilů, serešovců, bendovců, mrázkovců, bakulí, chladů, danuschí, světa, zpronevěrčtyřistatisícových a i lajnových starostek, lživlády, spisárků. Co by asi řekla mecenáška a galerista Méďa Mládková na škůdce pospíšila. A kolik mu plyne dotací na Kampu. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a dalšími články zde na drbně. Také se podívejte na stream.cz v pořadu Všichni tady umřeme, sociolog Standa Biler. Všichni vidíme že není dno, jenom bezedné bahno.

Úterý, 19. září 2023, 09:02Odpovědět

Libor Burian

Opravář umělá ,,inteligence" mi opravil Meda na méďa. A - světa - původně jsem psal svetrovek(senátní mobilprodavačka).

Úterý, 19. září 2023, 09:12Odpovědět

Jaroslava Honlova

Byla jsem tam. Ano, lidé už toho mají dost. Bylo víc než minule. Žádného člověka jsem neviděla nebo dokonce neslyšela, co se týká propagace.. Spíš bych řekla, že to je lež, výmysl. Řekla jsem.Uvidíte, zítra bude napsáno jen několik tisíc lidí a zase tam bude určitě provokatér. O tom budou články., ale neřeknou, že ho poslali. na provokaci. Nevěřím této vládě ani slovo..

Neděle, 17. září 2023, 10:33Odpovědět

Libor Burian

Pisálek Ivo z Olomouce, možná od Mrázkova íčka. Píše : ,,Policie tedy dohlížet..." Asi oběť inkluze. Dole : ,,Jarní protest skončil fiaskem..." K tomu je nutno seznámit se s Holešovskou výzvou, ta vysvětluje důvod protestu proti vlajce. Paní též v civilu bedlivě sleduje okolí. A kdo chce vědět o agentech viz na yt Nachtman, Čurda z výsadku atentátníků na Haidricha, udání úkrytu výsadkářů a vypálení obcí.

Neděle, 17. září 2023, 11:47Odpovědět

Zdeněk Špička

Nositelé nacistických symbolů Rakstapo ignotrovalo.

Neděle, 17. září 2023, 09:49Odpovědět

Libor Burian

Mafie je z jednoho hnízda. Přitom bych tu civilistku odhadoval na mosad.

Úterý, 19. září 2023, 08:44Odpovědět

Libor Burian

Ke covidu a očkování viz na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-dr-davida-martina/

Neděle, 17. září 2023, 07:56Odpovědět

Libor Burian

Mám tam chybu. bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/

Neděle, 17. září 2023, 11:23Odpovědět

Vojtěch Vened

Lžete, eurobolševici ze lžimédií, zase lžete, když tvrdíte, že na akci bylo okolo deseti tisíc lidí. Václavák byl plný až skoro na Můstek, krom toho stovky lidí stály v postranních uličkách. Lidi už toho vašeho lhaní a mlžení mají dost, stejně jako podělané Ukrajiny a dokurvené Fialovy vlády, která dává Ukmasům přednost před českými občany.

Sobota, 16. září 2023, 18:02Odpovědět

Libor Burian

Píše dezinformátor spisar. Asi z provládní mafie převlekačů kabátu a uniforem, soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984. Aktuálně na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/ nebo generál Hynek Blaško Trampoty EU, článek První výročí vzniku války na Ukrajině, gen Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, Prof John J Mearsheimer universityChicago naYT Matěj Gottwald čtitulky, Minúta pravdy Milana Uhríka. Citát mužíka s pseudonymem rotschild1863:Ti kteří chápou systém budou tak zainteresováni na vlastním zisku nebo závislí na prospěchu který systém přináší že z jejich řad nikdy opozice nevzejde. Masa lidí neschopná to mentálně pochopit bude však své břímě nést bez reptání. Možná že ani nebude tušit že celý systém je nepřátelský jejich vlastním zájmům... až budeme kontrolovat vaše peníze tak si volte koho chcete...-euro, kryplměny, digitální peníze, konec hotovosti, bodování jako v Číně, autíčka na baterky, vše k nové totalitě zelenismu, migrantismu, kovidismu, globalismu, jutuberismu, duhysmu, euhujerismu, dotacím, neZiskovkám. Lidé musí převzít moc ve svých zemích a nevolit mafii. Blíží se volby do eu zmatku, přijďte všichni, využijte všech voleb říct mafii a dost ! Aktivisté, ekologové, vědci, ženy, sportovci, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war ! Více píšu ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy, a dalšími články zde na drbně.

Sobota, 16. září 2023, 15:41Odpovědět

VIDEO: Lidé v Praze protestovali proti vládě. Policie zadržela muže s proruskou nášivkou  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.