Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTOGALERIE: Demonstranti na Václavském náměstí kritizují vládu i Petra Pavla. Sešlo se několik stovek lidí

V sobotu od jedné hodiny odpoledne probíhá na Václavském náměstí demonstrace. Účastníkům vadí současná vláda i kandidát na prezidenta republiky Petr Pavel, protestují také kvůli chystanému zákonu o šíření dezinformací, podle organizátorů jde o omezení svobody slova.

Mezi mluvčími byl Paroubek i Volný

Událost pořádá spolek Česká republika na 1. místě a Ladislav Vrabel, účastníci mají po demonstraci v plánu pokračovat pochodem až k úřadu vlády.

Na pódiu vystoupili například bývalý premiér Jiří Paroubek, europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) nebo Lubomír Volný (Volný blok). Paroubek a Konečná vládě vyčetli, že podporuje Ukrajinu na úkor vlastních občanů.

Organizátoři čekali víc lidí

V horní části náměstí se podle policie sešlo několik stovek lidí. To je značně méně než na předchozích Vrabelových demonstracích. Organizátoři očekávali větší návštěvnost, pódium v horní části náměstí totiž doplnili i velkou obrazovkou a zvukovou aparaturou, aby na řečníky viděli všichni. Menší účast Vrabel odůvodnil nepříznivým počasím.

Téměř každý z účastníků přišel s vlajkou, trikolorou nebo čepicí v barvách vlajky. Mnoho z lidí také přineslo vlajky Komunistické strany Čech a Moravy nebo transparenty vyzývající k zastavení současné vlády.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky demonstrace, vláda, prezidentské volby, Petr Pavel, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

21.1.23 na YT U radiu 3 minuty Martina Kociánová o nové totalitě, viru, vládních dezinformátorech, vládnoucí mafie válečnických trpaslíků neschopných něco skutečně dělat pro obyvatele země kde žijí jak vidíme i u nás. Budou lidé volit obchodníka, nebo pávka kterého mafie tlačí na hrad ?

Sobota, 21. ledna 2023, 21:55Odpovědět

FOTOGALERIE: Demonstranti na Václavském náměstí kritizují vládu i Petra Pavla. Sešlo se několik stovek lidí  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.