Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přes 120 metrů plochy, tři a půl dne práce, sedmdesát plechovek barvy. Nový murál v Karlíně je hotov

V ulici Křižíkova dokončil umělec Michal Škapa obří malbu na fasádě domu číslo 61. Je to už druhý murál, který se v rámci festivalu Wall Street objevil v ulicích Prahy. Během léta ve městě přibydou ještě tři, z toho jeden vytvoří opět Škapa alias Tron.

Čtrnáct metrů vysokou a devět metrů širokou zeď už měl Škapa vyhlédnutou. „Tady ta zeď se mi strašně líbila, takže jsem tam chtěl něco udělat. Je to střední velikost, na takovouto detailnější malbu to byla skvělá zeď. Jsem rád, že je v to Karlíně, v téhle skvělé lokalitě. Je to hodně frekventovaná ulice a mám k tomu místu i osobní vztah,“ řekl redakci Pražské Drbny Škapa.

„Ty medúzy pro mě reprezentují múzu nebo inspiraci, z toho vystupuje jedna velká medúza. Je to věnované jedné konkrétní osobě, která se tu občas vyskytuje,“ doplnil Škapa.

Dům v Praze 8 zdobí obří malba. V hlavním městě během léta vzniknou ještě čtyři

Zeď panelového domu v Karlíně nově zdobí obří malba neboli mural, kterou vytvořilo německé umělecké duo Innerfields v rámci festivalu Wall Street. Během prázdnin a začátkem září v ulicích města umělci promění ještě čtyři fasády.

Na vysokozdvižném vozíku začal pracovat v pondělí, hotovo bylo ve čtvrtek. „Začínáme v noci a záchytné body si s pomocí projektoru načrtneme v jedné barvě na zeď. Druhý den jsme začali barvit a obtahovat, dělat tvary, přidávat k tomu další věci, které mě napadají,“ popsal Škapa a dodal, že na murál spotřeboval asi sedmdesát plechovek barvy.

Zabránit nelegální tvorbě jde těžko, ale trend lze obrátit a s komunitou spolupracovat, říká její dlouholetý zastánce

Michal Škapa známější pod pseudonymem TRON je jedním z nejvýraznějších autorů spojených s českou graffiti scénou. Řadí se do silné generace writerů, která nastoupila v polovině 90. let, a dlouhodobě patřil mezi její lídry. Jaká je podpora...

Během festivalu Wall Street, který trvá až do konce září, vytvoří Škapa ještě jedno dílo na ulici Moskevská ve Vršovicích. Při práci ho lidé budou moci sledovat od 29. srpna.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Wall Street Prague, Petr Kopal,

Štítky umění, murál, Michal Škapa, Wall Street Prague, zeď, Karlín, Wall Street, Praha, festival, plechovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes 120 metrů plochy, tři a půl dne práce, sedmdesát plechovek barvy. Nový murál v Karlíně je hotov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.