Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Praha chce do města nalákat turisty. Nabídne motivační balíčky

Začátkem července spustí organizace Prague City Tourism kampaň, která má za úkol do hlavního města nalákat víc českých turistů na delší dobu a ty zahraniční poučit o chování zejména v historickém centru.

„Cestovní ruch v Praze se po covidovém útlumu postupně vzpamatovává, letos se proto společně s Prague City Tourism a Prahou 1 zaměřujeme na informování návštěvníků, aby se chovali ohleduplně a s respektem k městu i místním. Součástí kampaně Enjoy Respect Prague jsou také užitečné rady a tipy na neobyčejně zajímavá místa bez davů lidí nebo kam si zajít na dobré jídlo,“ uvedla v tiskové zprávě radní pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková (Praha Sobě).

Pro tuzemské návštěvníky připravila organizace balíčky, které mohou využít k levnějším návštěvám. „Například mohou získat zvýhodněné vstupné na pražské věže v kombinaci s jízdou historickou tramvajovou linkou číslo 42 a podobně,“ vysvětlila členka představenstva Prague City Tourism Jana Adamcová.

Zahraniční turisty chce kampaň hlavně informovat o pravidlech chování ve městě. „Praha 1 se dlouhodobě potýká s negativními dopady příjezdové turistiky od krátkodobého ubytování v bytech přes agresivní rušení nočního klidu až po komplikace spojené s různými dopravními prostředky pro turisty, které se do historického centra rozhodně nehodí," popsal starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN).

Mezi radami, které přijíždějící dostanou, je například pokyn k využívání jen licencovaných průvodců, úctě k historickým památkám nebo dodržování nočního klidu v ulicích.

První městská část se o klid v ulicích snaží už delší dobu.  „Minulé léto jsme proto odstartovali osvětovou kampaň s názvem Enjoy & Respect, intenzivně komunikujeme s podnikateli v cestovním ruchu a zpřísňujeme kontroly. Velký kus práce odvedl náš Výbor proti vylidňování centra, městská policie zřídila pro naše občany speciální telefonní linku Volejte Opletalku a nově také ustavila speciální týmy pro dohled v nočních ulicích,“dodal Hejma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Prague City Tourism, Praha, Pražská informační služba, cestovní ruch, Petr Hejma, Hana Třeštíková, Praha sobě, Jana Nováková, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha chce do města nalákat turisty. Nabídne motivační balíčky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.