Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Skvělá gastronomie, grog i vánoční strom. Pražské trhy patří podle The Times do nejlepší pětky v Evropě

Pražské vánoční trhy patří mezi nejlepší v Evropě, alespoň tedy podle britského listu The Times. Ten pražské trhy zařadil do první pětky nejlepších na našem kontinentu. Podle deníku jsou ideálním místem pro dovolenou v době Vánoc. Skvělé hodnocení dostalo také nasvícené vánočního stromu, občerstvení a český grog. Opakovaně ocenil letos trhy také cestovatelský portál americké televizní stanice CNN Travel a mezi nejlepší je zařadil také web European Best Destinations.

„Jsme rádi, že vánoční trhy proběhly bez problémů, podle mých informací dopadly pozitivně také všechny kontroly. V organizaci nenastaly žádné komplikace, a navíc máme pozitivní ohlasy, jak ze zahraničí, tak od českých návštěvníků, což nás velmi těší, a s pokorou je přijímáme jako závazek do dalšího roku,“ říká Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která trhy na Staroměstském a Václavském náměstí organizuje.

Tématem letošních Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí byly andělské Vánoce. Centrem dění se stalo Staroměstské náměstí s dvaadvacetimetrovým smrkem z obce Semily a pódiem, na němž se vystřídalo téměř čtyři a půl tisíce účinkujících.

Největší Vánoční trhy v České republice na Staroměstském a Václavském náměstí v Praze v pondělí skončily. Dnes zmizí z centra města poslední zbytky adventní vesničky a vánoční strom.

Zatímco na jeho větvích si tradičně pochutnají zvířata z pražské zoologické zahrady, dřevo využijí do posledního kousku brněnští truhláři, kteří z něj již podruhé vyrobí originální stoly. Nejméně polovinu výtěžku z jejich prodeje navíc věnuje truhlářská dílna na výsadbu nových vzrostlých stromů.

Ohodnoť článek

Foto Trhy Praha

Štítky Praha, trhy, The Times, vánoční stromek, Evropa, vánoční trhy, Vánoce, Václavské náměstí, ZOO Praha, Česko, grog

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá gastronomie, grog i vánoční strom. Pražské trhy patří podle The Times do nejlepší pětky v Evropě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.