Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Kulaťáku se představují zahraniční ambasády. Jídlem i kulturou

Vítězné náměstí v Dejvicích dnes místo farmářských trhů hostí Festival ambasád. Účastní se ho zástupci 46 zemí světa a návštěvníci budou moci ochutnat jejich typická jídla nebo shlédnout něco z kulturního programu.

Země budou ve svých stáncích prezentovat jídla, která buď připravili známí kuchaři, či sami velvyslanci nebo jejich manželky. Nebudou chybět nápoje, zmrzliny, sladkosti a dezerty. Nově budou moci na festivalu návštěvníci ochutnat pokrmy z Japonska, Indie, Ázerbájdžánu, Súdánu, Myanmarského svazu a Tanzanie i s ostrovem Zanzibar.

Vystoupení zahájí čeští bubeníci, ukážou se i slovenské soubory a k vidění bude i hra na tradiční mongolský nástroj. K tomu se představí Mariachi z Mexika a folková skupina z Polska. Své umění budou prezentovat i zástupci Ukrajiny, Moldávie, Kosova, Thajska, Indonésie, Malajsie, Ázerbájdžánu, Rumunska a dalších zemí pod záštitou jejich ambasád.

„Kvůli pandemii Covidu-19 jsme bohužel dva roky nemohli Festival ambasád pořádat. Proto letošní ročník zaměřujeme navíc na podporu a prezentaci turistického ruchu, aby se po covidových vlnách oživilo cestování mezi světem a Českou republikou. Jídlo a kultura spojují národy," uvedl v tiskové zprávě Pavel Šťastný, předseda spolku Farmářské trhy.

Osobně se zúčastní i někteří velvyslanci. Program trvá až do osmé hodiny večer.

Ohodnoť článek

Foto Trhy na Kulaťáku

Štítky ambasáda, festival, Vítězné náměstí, jídlo, hudba, kultura, Dejvice, farmářský trh, Ázerbájdžán, Japonsko, Indie, Súdán, Myanmar, Tanzanie, Mexiko, Polsko, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kulaťáku se představují zahraniční ambasády. Jídlem i kulturou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.