Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karlovo náměstí se rozeznělo hudbou. Stovky lidí přišly na jazz

V Praze se v sobotu konal už tradiční hudební festival s názvem Mladí ladí jazz. Během odpoledne a večera proběhly koncerty známých uskupení, součástí je ale i doprovodný program. Návštěvníci si mohli zakoupit oblečení a projít si trasu, kterou na festival připravila Praha 2.

Venkovní koncert toho nejlepšího z jazzové hudby

Festival zahájilo vystoupení Pražského synkopického orchestru, na něj navázaly skupiny Martina Brunnera a Lenky Dusilové. Dále pokračovala britská kapela Nubyian twist a vrcholem celého programu se stal „imaginární orchestr“ Hidden orchestra, sólový projekt Joe Achesona, který spolu s hostujícími hudebníky přinesl hudbu spojenou s Českou republikou.

Venkovní koncert toho nejlepšího z jazzové hudby se v Praze koná pravidelně už od roku 2009. Letošní ročník se v původním termínu odehrává po dvouleté covidové pauze. „Moc děkuji pořadatelům, že se vrací na Prahu 2, protože si myslím, že jazz Dvojce prostě sluší,“ řekla na festivalu starostka Prahy 2 Alexandra Udženija (ODS). „Jazz je radost, jazz je život, jazz je energie a někdo mi říkal, že nikdy neomrzí,“ poznamenala.

Venkovní hra i stánky s oblečením

Kromě hudby čekal na návštěvníky i doprovodný program. Praha 2 zároveň s organizátory festivalu připravila venkovní hru. Na webu městské části zájemci našli přehled míst spojených s českou jazzovou scénou a mohli se kolem nich vydat na víkendovou procházku.

Po procházce na návštěvníky čekaly také stánky s občerstvením, pivem nebo proseccem, ale také třeba možnost zakoupit si přímo na festivalu oblečení ze secondhandu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky hudba, kultura, Karlovo náměstí, Praha, jazz, festival, koncert, oblečení, Martin Brunner, Lenka Dusilová, hudební festival, Česko, Alexandra Udženija

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovo náměstí se rozeznělo hudbou. Stovky lidí přišly na jazz  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.