Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šance pro umělce a kreativní duše stát se součástí Signal Festivalu. Zapojte se do jedinečné výzvy

Signal Festival společně s PrusaLab vyhlásil výzvu pro kreativní duše a inovátory. Ti se mohou zapojit do soutěže o vítěznou instalaci, která se představí na desátém ročníku tohoto oblíbeného pražského festivalu.

Šance stát se součastí nejnavštěvovanější kulturní událostí v ČR

Autoři, kteří milují vizuální umění, mají dostatečné dovednosti, talent, nechybí jim kreativní myšlení a kuráž, se mohou zapojit do otevřené výzvy Signal Calling, kterou Signal Festival vymyslel společně s prototypovou dílnou PrusaLab. Vítězná audiovizuální instalace bude podle plánů představena během čtyř podzimních festivalových dní od 6. do 9. října 2022. Tématem výzvy, do které se může zapojit jakýkoliv inovátor, umělec i kreativec dlouhodobě působící na území České a Slovenské republiky,  je oslava vědecko-technologického pokroku.

Podle pořadatelů je cílem otevřené výzvy podpořit inovativní umělecké projekty využívající především současné technologie a přístupy. Jde například o 3D tisk, mikropočítače, robotické stroje, vlastní technologické prototypy, neotřelá řešení v kinetice nebo zvukové experimenty. Autor vítězného projektu získá vedle financí na vznik díla a odborné i produkční podpory také honorář v hodnotě třicet tisíc korun a 3D tiskárnu Original Prusa i3 MK3s. Zájemci mohou své přihlášky zasílat až do 31. března 2022.

Dílo diváci uvidí ve vybrané venkovní lokalitě v centru Prahy. Instalace tak musí být navržena a zpracována tak, aby odolat podzimním povětrnostním podmínkám a náporu tisíců diváků. Autor by měl také hledět na životnost díla a koncipovat ho tak, aby se nerozpadlo po potenciální transportu a časté de/instalaci.

Český slavík 21: Největší bizár televizní zábavy od vystoupení kouzelníka Žita

Prvenství ve zlatém fondu televizního bizáru dlouho držel latentní nácek Daniel Landa, který v roce 2012 nakráčel na vyhlašování Českého slavíka s kohoutem v náručí a prohlásil, že se z něj stal kouzelník Žito. Včera se Landovo prvenství otřáslo...

Co je Signal Festival?

Signal Festival je festival digitální a kreativní kultury, který spojuje současné vizuální umění, městský prostor a moderní technologie. Stal se nejnavštěvovanější kulturní událostí v České republice. Program je tvořen renomovanými zahraničními i českými umělci z oblasti light designu, vizuálního a digitálního umění, umělé inteligence a konceptuálního umění.

Oslava deseti let

„Projekt Signal Calling jsme vytvořili v roce 2017 s jasným účelem – objevovat české talentované tvůrce a dát jim možnost se prezentovat ve veřejném prostoru široké veřejnosti. Signal Festival s návštěvností více než 500 tisíc lidí je pro ně obrovskou výzvou a zkušeností. Letos navíc oslavíme deset let a posuneme se do zcela nové městské části. Letošní výzva je proto určená všem, kteří s námi chtějí oslavit jubilejní ročník,“ sdělil ředitel festivalu Martin Pošta.

Nová on-line kampaň do Prahy láká zahraniční turisty. Vyjde na 40 milionů

Od úterý 12. října do konce letošního roku bude do Prahy lákat zahraniční turisty nová on-line kampaň. Společně s firmou Prague City Tourism (PCT) ji spustil pražský magistrát. Jejím cílem je nalákat do metropole turisty, kteří se sem vydávají za...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Signal Festival

Štítky kreativita, výzva, soutěž, umělci, umění, Signal festival, Praha, festival, instalace, projekt, Česko, Martin Pošta, Slovensko, kulturní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šance pro umělce a kreativní duše stát se součástí Signal Festivalu. Zapojte se do jedinečné výzvy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.