Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jackson, Bowie nebo Stouni. V Praze probíhá výstava fotek z těch nejlepších akcí v Česku

V ulici Na Příkopě u Václavského náměstí bude až do 24. května k vidění venkovní výstava 30 let svobodné kultury, která vznikla jako reakce na nekončící období zavřených koncertních sálů, klubů, výstav, divadel, kin, zrušených festivalů, koncertních turné a společenských akcí. Lidé si mohou připomenout ty nejlepší akce, které se v Česku konaly od revoluce.

„Už jsme nechtěli sedět se založenýma rukama, jsme zvyklí pracovat a svojí prací lidi bavit. Uspořádali jsme proto tuto venkovní výstavu, která všem návštěvníkům připomíná alespoň část z velkých kulturních akcí, které se tady po revoluci konaly,“ řekla o realizaci výstavy marketingová ředitelka JVS GROUP Romana Jedličková. Protože výstavu připravila právě společnost JVS GROUP spolu s Asociací promotérů a producentů APPOK, obsahuje hlavně koncertní, výstavní, klubové a festivalové události, které jim jsou nejbližší. A ČTK na ni dodala dokumentární fotografie.

Na výstavě, která je přístupná zdarma, jsou k vidění fotografie z akcí, které se za posledních 30 let konaly v České republice. Jde o koncerty, představení, výstavy i architektonická nebo literární díla. Do Česka od revoluce přijely hudební hvězdy, vznikly tisíce knih, odehrála se spousta divadelních představení a uspořádaly se stovky jedinečných výstav.

Výstava je podle organizátorů součástí apelu na českou vládu, ve kterém ji asociace APPOK prosí o zveřejnění jasných podmínek, za kterých se lidé pracující v kultuře mohou vrátit zpět k svému řemeslu a kulturu zase oživit.

„Na výstavě si mnoho z nás zavzpomíná na spoustu úžasných akcí a ti mladší se třeba dozví něco nového. Věříme, že je normální chodit na koncerty, navštěvovat výstavy, bavit se v klubech nebo jezdit na festivaly. Doufáme, že na to lidé nezapomněli a těší se společně s námi na nové akce, které pro ně v JVS GROUP už pilně připravujeme,“ říká o poslání výstavy tisková mluvčí JVS GROUP Květa Havelková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto APPOK

Štítky kultura, výstava, akce, Praha, Česko, revoluce, Václavské náměstí, festival, divadlo, kino, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jackson, Bowie nebo Stouni. V Praze probíhá výstava fotek z těch nejlepších akcí v Česku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.