Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Náhradní termín pro festival Open House Praha. Uskuteční se na začátku srpna

Organizátoři festivalu Open House Praha se kvůli přetrvávající pandemii koronaviru rozhodli posunout jeho termín na druhou půlku léta. Festival se tak uskuteční od 2. do 8. srpna 2021. O víkendu 7. a 8. srpna se otevřou zdarma desítky budov, které jsou běžně pro veřejnost uzavřeny, festivalový týden přinese také řadu doprovodných akcí. Mottem festivalu je Architektura pro všechny, jelikož prohlídky budov jsou určené pro širokou veřejnost, a to včetně například osob se zrakovým nebo sluchovým postižením.

Kvůli pandemické situaci došlo k posunutí konání festivalu

Organizátoři přitom ještě na začátku roku byli optimističtí. Jenže v současné chvíli je, jak říká ředitelka festivali Andrea Šenkyříková, pandemická situace donutila veškeré přípravy přehodnotit.

Open House Praha je nestátní nezisková organizace, která pořádá stejnojmenný festival s doprovodným programem. Koncept vznikl v Londýně v roce 1992. V Česku se festival poprvé konal v roce 2015.

Koncept festivalu vychází z přímých zážitků z architektury a o tyto zážitky nechceme návštěvníky ochudit. Zvážili jsme proto několik variant termínů a možností realizace jak z naší strany, tak ze strany důležitých partnerů a rádi bychom uskutečnili festival ve standardním formátu. Samozřejmě za dodržení všech vládních opatření, neboť bezpečnost a zdraví všech jsou naší prioritou,“ říká Šenkyříková.

Jedním z hlavních lákadel v pořadí již sedmého ročníku bude například palác ARA, jehož kresba bude provázet i letošní vizuál.

 „V paláci se pro návštěvníky otevřou dvě patra coworkingového prostoru HubHub a návštěvníci si kromě prohlídky designového řešení sdílených kanceláří budou moci vychutnat i nádherné výhledy z teras, upřesňuje Šenkyříková.

FOTO: Festival Open House Praha nabídl o víkendu vstup do téměř sedmdesáti uzavřených objektů

Vodárenská věž na Letné, Divadlo Na zábradlí, Quadrio nebo Desfourský palác. Všechny tyto stavby a mnohé další měli možnost lidé o víkendu 5. a 6. září navštívit zdarma. Veřejnosti bylo otevřeno téměř sedm desítek pražských objektů, které jindy...

Festival je součástí mezinárodní sítě festivalů Open House Worldwide

Letos se bude slavit také 150. výročí narození zakladatele české moderní architektury Jana Kotěry. Festival tak zpřístupní řadu Kotěrových významných pražských staveb, jako je například Trmalova vila ve Strašnicích, Vršovická vodárna v Michli nebo Laichterův dům na Vinohradech

Pražský festival je součástí mezinárodní sítě festivalů Open House Worldwide, které se konají ve více než 45 městech po celém světě. Díky práci stovek dobrovolníků a organizátorů je tento festival jedinečnou akcí s komunitním a sociálním přesahem. Nábor dobrovolníků pro letošní ročník byl již zahájen. Zájemci se mohou hlásit na tomto odkazu.

Na začátku června pak bude zveřejněn kompletní program festivalu, a to na webových stránkách openhousepraha.cz. Některé novinky organizátoři odhalují postupně, a to na facebookové stránce události Open House Praha 2021.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky kultura, Praha, Open House, architektura, festival, Open House Praha, pandemie covidu-19, Jan Kotěra, Londýn, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náhradní termín pro festival Open House Praha. Uskuteční se na začátku srpna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.