Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 má být v kinech v prosinci. Pandemie premiéru o rok posunula

Režisér Ivo Macharáček začne 8. dubna natáčet pokračování pohádky Tajemství staré bambitky. Premiéra pokračování úspěšné pohádky z roku 2011 je naplánována na 9. prosince 2021. Za tvůrce to dnes sdělila Uljana Donátová.

Pohádka měla v televizi reprízu již osmnáckrát

Tajemství staré bambitky je jednou z nejúspěšnějších českých pohádek posledního desetiletí. Premiéru na obrazovkách České televize (ČT) měla 25. prosince 2011 a vidělo ji přes dva miliony diváků. Od té doby měla pohádka reprízu osmnáckrát a pokaždé film sledovalo kolem milionu diváků.

Termín dokončení pohádky, který byl původně plánovaný na rok 2020, byl z důvodu pandemie covidu-19 odložen na rok 2021.

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Dobro zvítězilo a zlo bylo potrestáno. Pokračování pohádky začíná v okamžiku, kdy je z Jakuba a Aničky král a královna a rodina se rozrostla o dceru Johanku, která nejraději tráví čas u dědečka Karaby.

Vypočítaví rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království a potloukají se po světě. Hleedají zde místo, kde by mohli začít znovu kout pikle. Vhodným nástrojem jejich pomsty se stane mladá a nezkušená královna Julie ze sousedního království. V této chvíli tedy nastává čas oprášit starou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá, a povolat na pomoc loupežníka Karabu.

Film nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce či napětí

Pokračování Bambitky bude opět tou nejklasičtější pohádkou, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce, napětí a samozřejmě v ní bude opět řada krásných písniček, které tentokrát složil Václav Noid Bárta. Měla by to zároveň být větší podívaná, oproti prvnímu dílu, teď točíme pohádku pro filmové plátno. Pohádka bude mít mnohem větší výpravu s novými kostýmy, novými reáliemi na zámcích Jindřichův Hradec a Mníšek pod Brdy. A navíc jsme příběh obohatili o další postavy,“ uvedl Ivo Macharáček.

V pokračování pohádky se vrací tým z původního úspěšného příběhu. Kromě režiséra Ivo Macharáčka a scenáristy Evžena Gogely se tak diváci setkají s většinou známého hereckého obsazení, jako je Ondřej Vetchý jako Karaba, Tomáš Klus a Kamila Janovičová jako Jakub a Anička, tentokráte už v královských rolích, či Miroslav Vladyka s Jiřím Lábusem v postavách zlotřilých rádců Ference a Lorence.

V pohádce se však objeví také nové postavy, jako je například královna Julie v podání Veroniky Khek Kubařové, malá princezna Johanka v podání Valentýny Bečkové, či komorná Hermína, kterou ztvární Markéta Plánková.

Novou posilou bude také Václav Noid Bárta, který si nejen zahraje podkoního Václava, ale postará se také o hudbu a písničky, které jsou již hotové a natočené. Natáčet se bude v dubnu a květnu v prostředí zámků v Mníšku pod Brdy a Jindřichově Hradci, štáb se vrátí také na lokace ve skanzenech v Kouřimi a Přerově nad Labem, kde se točily některé scény původní pohádky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bioscop

Štítky ČR, film, pohádka, kino, prosinec, Ivo Macharáček, Tajemství staré bambitky 2, Tajemství staré bambitky, Václav Noid Bárta, Česká televize, pandemie covidu-19, pandemie, premiéra, Jiří Lábus, Tomáš Klus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádka Tajemství staré bambitky 2 má být v kinech v prosinci. Pandemie premiéru o rok posunula  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.