Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Výdejní okénko kultury dnes v Praze otevře soubor Cirk La Putyka. Představení bude pro maximálně čtyři diváky

Vedle kulturního prostoru Jatek78 otevře Cirk La Putyka Výdejní okénko kultury s krátkými představeními. Soubor netradiční představení nabídne dnes od 18 do 20 hodin v hale Skleněnka. Skrz toto netradiční „výdejní okénko“ budou moci diváci v omezeném počtu jednoho, dvou nebo maximálně čtyřčlenná rodina sledovat krátké představení odehrávající se uvnitř. Vstup je zdarma.

„Hrát budeme i pro jednoho diváka.“

Členové Cirk La Putyka vedle netradičních divadelních projektů nyní pomáhají například v nemocnicích a připravují projekt pro domovy seniorů nazvaný LaDění. Více informací se nachází na laputyka.cz.

V posledních dnech se mluví o divadlech zavřených do konce kalendářního roku. Proto již od března hledáme cesty, jak být divákům stále nablízku. Jak neztratit kontakt. Jak si udržet zdravou mysl a tělo v kondici. Jak vrátit členy souboru na společné jeviště, a to klidně i pro jednoho diváka,“ uvedl principál souboru Rosťa Novák mladší.

Představení trvá pět minut a soubor ho za večer zahraje desetkrát. Vše se uskuteční za dodržení aktuálních hygienických nařízení. Diváci sedí venku u okénka a herci jsou od nich vzdálení několik metrů. Vzhledem k omezenému počtu diváků je nutná registrace předem na přesné časy. „Přijďte nás podpořit, přijďte na chvilku zažít živou kulturu. My vás potřebujeme,“ dodal Novák.

Více informací o akci zájemci zjistí na facebookové události celé akce.

Program souboru se postupně přesouval

Cirk La Putyka zahájil sezonu 1. září obnovenou premiérou svého představení Memories of Fools. Inscenace loni měla téměř 180 repríz v berlínském divadle Chamäleon Theatre, letos od března měla naplánované uvádění v Praze, do kterého ale zasáhl koronavirus. V rámci současných protipandemických opatření soubor přesunul všechna představení inscenace. Zatím jsou ponechány v prodeji vstupenky na prosincové představení Roots. Cirk La Putyka už dříve kvůli koronaviru přesunul projekt Cesty na duben 2021.

Ústředna78 aneb zavolejte a popovídejte si

Soubor nedávno nabídl také happening s názvem Ústředna78, kterým ve spolupráci s prostorem Jatka78 reagoval na koronavirová opatření neumožňující tvorbu živých kulturních událostí. Zájemci si mohli telefonicky popovídat s některým ze šesti herců, hudebníků a bavičů ze souboru nebo s jeho hosty. Smyslem akce je podle principála pobavit, rozveselit a zahřát u srdce.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/cirklaputyka

Štítky divadlo, koronavirus, cirkusy, Cirk La Putyka, Praha, představení, kultura, projekt, Rostislav Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výdejní okénko kultury dnes v Praze otevře soubor Cirk La Putyka. Představení bude pro maximálně čtyři diváky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.