Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Kapela Kryštof dnes představila novou vánoční píseň, kterou nahrála před dvěma lety s Karlem Gottem

Richard Krajčo a skupina Kryštof dnes dopoledne představili společnou píseň a videoklip s názvem Vánoční, kterou před dvěma lety nahráli spolu s Karlem Gottem. Režie klipu se ujala Karin Krajčo Babinská. Ta do něj obsadila kromě manžela Richarda a tří jejich dětí také Ivu Janžurovou, Aloise Švehlíka, Danu Batulkovou, Pavla Rímského a Lucii Štěpánkovou. Píseň Vánoční vznikla těsně před úspěšným duetem Srdce nehasnou, který pro Gotta a jeho dceru Charlottu napsal rovněž Richard Krajčo.

Příběh ukrytý ve videoklipu

Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, ale možná nakonec je,“ uvedla režisérka Babinská. „Rozhodla jsem se, že zachytím tu pravou rodinnou vánoční atmosféru, kdy se u štědrovečerního stolu sejdou čtyři generace lidí. V klipu je samozřejmě ukrytý i příběh a je dobré dokoukat jej až do úplného závěru, aby se všechno spojilo,“ dodala.

Podle zpěváka Richarda Krajča je píseň něco nového a výjimečného, a to nejen díky spojení s Karlem Gottem. „Toužili jsme po písni, která se bude zjevovat pokaždé o vánočních svátcích, ale zároveň se vyhnout všem klišé. Samozřejmě nevíme, jestli se nám to podařilo, ale fanoušci nám to určitě prozradí,“ podotkl.

Dohoda s Karlem Gottem

Song s názvem Vánoční vznikl těsně před duetem Srdce nehasnou, který pro Karla Gotta a jeho dceru Charlottu, rovněž napsal Richard Krajčo. „Udělali jsme spolu takovou dohodu, že nejdřív půjdou ven Srdce nehasnou a tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude, aby v podstatě i další Vánoce strávil s námi. A teď přišel ten čas,“ řekl Krajčo.

FOTO: Lidé dnes uctili Památku zesnulých. Na pražských Malvazinkách nejvíce zářil hrob Karla Gotta

Lidé dnes na hřbitovech po celé republice uctili Památku zesnulých. Letošní Dušičky ve znamení koronaviru byly ovšem komornější než v minulých letech. Všechny pražské hřbitovy měly prodlouženou otevírací dobu, a to do 18 hodin.

Poslední měsíce života nejslavnějšího českého zpěváka populární hudby zachycuje dokument Karel režisérky Olgy Malířové Špátové, který měl mít premiéru v půlce října. Kvůli koronaviru byla však jeho premiéra odložena.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 tisíc lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam přišli příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com/skupinakrystof

Štítky hudba, píseň, Vánoce, Karel Gott, Kryštof, Richard Krajčo, Karin Krajčo Babinská, Iva Janžurová, Dana Batulková, Alois Švehlík, Lucie Štěpánková, hudební skupina, Olga Malířová Špátová, videoklip

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapela Kryštof dnes představila novou vánoční píseň, kterou nahrála před dvěma lety s Karlem Gottem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.